PRESUDA

11 GODINA ZATVORA ZA BIVŠEG IZRAELSKOG MINISTRA Priznao da je špijunirao za zakletog neprijatelja izraelske države

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.02.2019. u 12:08

Gonen Segev, a former Israeli cabinet minister indicted on suspicion of spying for Iran, is escorted by prison guards as he leaves the court in Jerusalem, July 5, 2018 REUTERS/Ronen Zvulun - RC1CCBCA9000
Ronen Zvulun / REUTERS

Bivši izraelski ministar osuđen je u utorak u Jeruzalemu na jedanaest godina zatvora pošto je priznao da je špijunirao za Iran, zakletog neprijatelja židovske države, rekla je glavna državna tužiteljica Geulah Cohen nakon završetka rasprave održane iza zatvorenih vrata.

Gonen Segev, koji je od 1995. do 1996. bio ministar za energetiku i infrastrukturu, optužen je da je od 2012. do lipnja 2018., dok je živio u Nigeriji, otkrio Iranu informacije o lokaciji osjetljivih izraelskih objekata i imena odgovornih.

Gonen Segev koji je nazočio suđenju, osuđen je pošto je priznao odgovornost na temelju prethodno postignute nagodbe obrane i tužiteljstva.

Protiv bivšeg ministra prihvaćene su točke optužnice za "teži oblik špijunaže" i za "predaju informacija neprijatelju" a odbačena je za "izdaju" koja je bila navedena u prvotnoj optužnici, rekla je glavna državna tužiteljica.

Iran je neprijatelj Izraela koji smatra da je iranski nuklearni i balistički program uperen protiv njega. Iran tvrdi da je njegov program isključivo mirnodopske naravi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo