15 HOSPITALIZIRANIH

206 JAPANACA EVAKUIRANO IZ WUHANA U TOKYO Troje ih je zaraženo koronavirusom, a dvoje se odbilo testirati

 AFP

Troje od 206 Japanaca prebačenih u zemlju u srijedu iz Wuhana zaraženo je koronavirusom a dvoje je odbilo testirati se, objavile su u četvrtak japanske vlasti.

"Jedna od tri zaražene osobe razvila je simptome, a dvije nisu", pojasnio je u četvrtak ministar zdravstva Katsunobu Kato pred parlamentarnim odborom.

Te tri osobe nalaze se u bolnici u Tokiju, u dijelu posebno pripremljenom za prihvat bolesnika zaraženih koronavirusom, rekao je premijer Shinzo Abe, također prisutan u parlamentu.

Ukupno je 15 ljudi od 206 vraćenih u Japan hospitalizirano.

Rezultati testiranja još nisu poznati za 210 Japanaca koji su vraćeni u četvrtak ujutro drugim avionom. Televizija NHK javila je da ih je 14 zadržano u bolnici.

Ukupno je s tim drugim avionom u Japan vraćeno 416 osoba od 650 koliko ih je izrazilo želju za povratkom. Treći let već je predviđen ali je moguće da će broj onih koji se žele vratiti u zemlju rasti ako se stanje bude pogoršavalo.

S tri nova slučaja broj potvrđenih pacijenata zaraženih koronavirusom u Japanu popeo se na 11.

Američke vlasti objavile su pak da nijedan od 195 vraćenih Amerikanaca iz Wuhana ne pokazuje simptome bolesti. Oni su došli u srijedu ujutro u vojnu bazu Riverside u Kaliforniji i tamo će ostati u karanteni 72 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:22