KRISTEN WELKER

Ako je suditi po mrežama, jedina pobjednica debate između Bidena i Trumpa bila je voditeljica

Posebno je pohvaljena zbog kontrole razgovora iako nije imala mogućnost da utiša mikrofone kandidata
Kristen Welker
 Brendan Smialowski/AFP

Ako je suditi po objavama na društvenim mrežama, samo je jedna pobjednica završne predsjedničke debate uoči američkih izbora - voditeljica Kristen Welker, piše u petak BBC.

Welker je na internetu hvaljena zbog svog moderiranja u debati, posebno zbog uspješnog kontroliranja dva kandidata da govore unutar svog vremena.

Ta 44-godišnja voditeljica rođena je u Philadelphiji, u saveznoj državi Pennyslvaniji, a diplomirala je na Harvardu 1998. godine.

Dopisnica NBC-ja u Bijeloj kući postala je 2001. godine, a od tada je postala voditeljica emisije Weekend Today te televizijske kuće.

O voditeljici je na Twitteru napisano 125 tisuća objava, piše BBC, a ona je postala druga crna žena u povijesti koja je sama vodila predsjedničku debatu, 28 godina nakon Carole Simpson 1992. godine, uoči izbora na kojima su se suprotstavili Bill Clinton i George Bush stariji.

Voditelj prošle debate, novinar Fox Newsa Chris Wallace, kritiziran je jer nije preuzeo kontrolu nad raspravom koja je obilježena upadanjem u riječ dvojice kandidata, a slične kritike upućene su Susan Page, voditeljici debate između kandidata za potpredsjednika Mikea Pencea i Kamale Harris.

Welker je očito izvukla zaključke iz tih dviju emisija, a posebno je pohvaljena zbog kontrole razgovora iako nije imala mogućnost da utiša mikrofone kandidata ako prekorače svoje dvije minute, što se ranije razmatralo.

Welker su pohvalili i kolege novinari. Dopisnica NBC-ja u Bijeloj kući Hallie Jackson njezin nastup je prozvala "trenutkom koji će joj odrediti karijeru", a voditelj Harris Faulkner kazao je kako je "pružila pravu debatu američkim gledateljima".

Voditeljica MSNBC-ja Rachel Maddow proglasila je Welker "jasnom pobjednicom" debate, a Wallace, voditelj prošle rasprave, rekao je da je "ljubomoran" na nju i da žali što on nije uspio uspostaviti takvu kontrolu tijekom svoje emisije.

Welker je pohvalio i sam predsjednik Trump, iako ju je prije debatom proglasio "groznom i nepravednom".

"Htio bih vam usput reći da veoma poštujem način na koji vodite ovo", rekao je republikanac, a prenosi BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:41