PROFESIONALNI NOGOMETAŠ

AMERIČKA SPORTSKA ZVIJEZDA SUOČENA S DOŽIVOTNIM ZATVOROM Osuđen je za silovanje 58-godišnje beskućnice

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2019. u 11:58

July 11, 2018 - Vista, CA, USA - Former NFL and University of Miami player Kellen Winslow II, right, appears at his preliminary hearing on July 11, 2018, in Vista, Calif., on charges that include rape and kidnapping. Winslow starred at Scripps Ranch High School., Image: 435800466, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives

 

Nekadašnji profesionalni igrač američkog nogometa Kellen Winslow Jr. (35) osuđen je u ponedjeljak zbog silovanja 58-godišnje beskućnice prošle godine u svibnju u Encinitasu (južna Kalifornija).

Porota je bivšu zvijezda NFL-a proglasila krivom. Winslow je također proglašen krivim za eksplicitno pokazivanje nagog tijela drugim dvjema ženama, te za nepristojno ponašanje.

Po pitanju drugih šest optužbi za kaznena djela, uključujući još dvije točke za silovanje, 54-godišnje autostoperke te 17-godišnje maloljetnice dok je bila bez svijesti 2003. godine, porota se nije mogla usuglasiti o presudi nakon produljenog razmatranja i nije mogla postići potrebnu jednoglasnost ili nadmoćnost.

September 17, 2018 - Vista, California, U.S. - KELLEN WINSLOW II and his wife Janelle leave San Diego Superior Court after a preliminary hearing scheduled for today was postponed until October 15th. Winslow is charged with raping an unconscious teen in 2003. His attorneys asked to have the hearing postponed as their client recovers from knee-replacement surgery., Image: 387132899, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Nakon vraćene presude na Visoki sud u San Diego, porota je Winslowa proglasila nevinim samo po jednoj točki nepristojnog čina, za koji je također optužen, a riječ je o “pokazivanju” pred 77-godišnjom umirovljenicom u termalnoj kupelji u obližnjem Carlsbadu.

Winslow Jr. koji je imao blistavu karijeru u NFL-u i sin slavnog igrača američkog nogometa Kellena Winslowa sada bi mogao biti osuđen na tri do osam godina zatvora zbog osude za silovanje, ili se čak suočiti s doživotnom robijom ako bude proglašen krivim za sve optužbe.

Svih pet žena svjedočilo je tijekom devetodnevnog suđenja na kojem se Winslow nije pojavio.

Nogometaš je prvotno bio uhićen 2018. godine nakon što su vlasti priopćile kako su ga povezali s dvije navodne provale u kuće 1. i 7. lipnja, u domove 71-godišnjakinje i 86-godišnjakinje u gradiću Encinitas na obali Pacifika, sjeverno od San Diega.

September 17, 2018 - Vista, California, U.S. - KELLEN WINSLOW II and his wife Janelle leave San Diego Superior Court after a preliminary hearing scheduled for today was postponed until October 15th. Winslow is charged with raping an unconscious teen in 2003. His attorneys asked to have the hearing postponed as their client recovers from knee-replacement surgery., Image: 387133207, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
 

Usto, 58-godišnja beskućnica iz Encinitasa je posvjedočila kako joj je Winslow prijateljski prišao i ponudio joj kavu, da bi je silovao pored svog vozila u svibnju prošle godine u Encinitasu.

Potom je 54-godišnja žena svjedočila kako je u ožujku prošle godine stopirala te da joj je Winslow stao i prevezao je do trgovačkog centra u Encinitasu gdje ju je silovao na parkiralištu u svom Hummeru.

Nakon toga, 57-godišnjakinja je svjedočila kako joj je nogometaš eksplicitno pokazivao nago tijelo dok je radila u vrtu svoje kuće.

Na koncu, na sudu se pojavila i žena koja je rekla da ju je Winslow silovao 2003. godine u besvjesnom stanju kao malodobnu osobu. Tada je imala 17 i pohađala je srednju školu, a Winslow je imao 19 godina i došao je kući s koledža na ljetne praznike.

Rekla je da se onesvijestila na zabavi u predgrađu San Diega, a kad se probudila zatekla je Winslowa kako je siluje.

, Image: 315714457, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
 

Do veljače ove godine Winslow je bio na slobodi uz jamčevinu od 2 milijuna dolara, no nije izdržao. Ponovo je uhićen zbog neprimjerenog eksplicitnog “pokazivanja” pred 77-godišnjom umirovljenicom u teretani u dvije odvojene prilike.

Tužitelji su na suđenju rekli kako se Winslow, koji je igrao za Cleveland, Tampa Bay, New England i New York Jets, zahvaljujući svojoj slavi osjećao povlaštenim kako bi mogao zlostavljati najugroženije, te da se okomio na sredovječne i starije žene.

“On je vuk u janjećoj koži”, rekao je Dan Owens iz tužiteljstva porotnicima.

Odvjetnici nogometaša su na suđenju ukazali na nedosljednost u svjedočenjima te ustvrdili kako su sve žene izmislile slučajeve kao bi se dokopale bogatstva igrača koji je tijekom karijere u NFL-u zaradio više od 40 milijuna dolara prije nego li ju je prekinula ozljeda.

Branitelj Winslowa Marc Carlos doveo je u pitanje vjerodostojnost tvrdnji navodnih žrtvi tvrdeći da lažu, da pogrešno tumače stvari te da ga nisu bile u stanju točno identificirati.

Obrana je također ustvrdila kako je njihov klijent imao spolne odnose uz pristanak žena koje su navodno silovao.

Međutim, tužitelj Dan Owens kao dokaz je izveo lokacije kretanja izuzete s GPS koje se podudaraju s lokacijama na kojima su žrtve tvrdile da ih je zlostavljao i silovao.

 

Usto, DNK testovima utvrđeno je da je sjeme na krvavim hlačama jedne od žrtvi upravo od Winslowa.

Pet žena je posvjedočilo da nisu znale da je Winslow poznata osoba kad su ga upoznali.

“Kellen Winslow je uzeo ono što je htio. I to ne od jedne, ne od dvije, već od tri žene”, rekao je Owens tijekom suđenja, javlja NBC Cleveland.

Owens je zamolio porotnike da presude Winslowu prema tome “tko je on, a ne tko je njegov otac.”

"Kellenu Winslowu Jr. je život puno dao, no to mu nije bilo dovoljno”, rekao je Owens.

Nov. 30, 2008 - Cleveland Browns tight end Kellen Winslow dives for extra yards while being tackled by Indianapolis Colts Melvin Bullitt during game action. The Colts defeated the Browns 10-6, at Cleveland Browns Stadium on Sunday, November 30, 2008, in Cleveland, Ohio. (Phil Masturzo/Akron Beacon Journal/MCT), Image: 212603629, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives
 

“Njegove su žrtve pet žena, pet žena koje se uopće ne poznaju i ovdje nije pitanje je li, ili nije počinio zločine, već samo kako ih klasificirati”, dodaj je na kraju izlaganja optužbe

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo