VELIK UDARAC

AMERIČKE SNAGE UBILE DRUGOG ČOVJEKA AL-QAIDE 'Našeg junaka ubila je križarska bespilotna letjelica! Što ih više ubiju, to ćemo se odlučnije osvetiti'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 02.03.2017. u 21:12

 • REUTERS

  BEJRUT - Al-Qaida je objavila da je u zračnom napadu međunarodne koalicije pod američkim zapovjedništvom u Siriji ubijen Abu Kheir Al Masri, kojeg se smatra drugim čovjekom džihadističke skupine.

  Al Masrijeva smrt je važna za američkog predsjednika Donalda Trumpa koji borbu protiv radikalnog islamističkog terorizma ubraja u svoje velike planove mandata.

  Dva ogranka džihadističke skupine, od među kojima Al-Qaida na arapskom poluotoku (Aqpa) u srijedu su objavile Al Masrijevu smrt.

  U priopćenju su ga nazvale "junakom" i dodale da je ubijen u "napadu bespilotne letjelice Križara u Siriji".

  "Što više naših mučenika ubiju, tim ćemo biti odlučniji osvetiti ih", prijetila su dva ogranka Al-Qaide Sjedinjenim Državama, njihovom saveznicima, agentima i špijunima.

  U tom priopćenju se također izražava sućut sadašnjem čelniku džihadističke skupine Egipćaninu Ajmanu al-Zavahiriju kojem je Al Masri bio zamjenik. Taj 59-godišnjak je bio zet utemeljitelja Al-Qaide Osame Bin Ladena, kojeg je u svibnju 2011. ubio američki specijalni vod u Pakistanu.

  Izdvajamo