SLUŽI DOŽIVOTNU KAZNU

AMERIČKI MASOVNI UBOJICA PRIZNAO 90 UBOJSTAVA 'Sjedimo u prisutnosti zla u svom najčišćem obliku'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.11.2018. u 16:12

Screenshot Youtube ABC news

Samuel Little, masovni ubojica koji je priznao ubojstva 90 žrtava

 

Američke sigurnosne službe istražuju slučaj pritvorenog ubojice koji je priznao da je tijekom četiri desetljeća počinio 90 ubojstava, piše u četvrtak BBC.

FBI vjeruje kako bi 78-godišnji Samuel Little mogao biti "najefikasniji" serijski ubojica u američkoj povijesti.

Državne i savezne agencije sada pokušavaju upariti njegove iskaze sa smrtima žena diljem države između 1970. i 2005. godine.

Istražitelji tvrde da su ga već povezali s 34 ubojstva i da rade na potvrđivanju mnogih drugih.

Little trenutno služi doživotnu kaznu nakon što je 2014. osuđen za ubojstvo triju žena.

Pritvoren je od rujna 2012. kad je uhićen u skloništu za beskućnike u Kentuckyju i izručen Kaliforniji gdje je bio tražen zbog optužnice povezane s drogom, prenosi BBC.

Uzorci njegove DNA tada su povezani s neriješenim ubojstvima triju žena iz Los Angelesa između 1987. i 1989. Sve tri žrtve su pretučene i zadavljene.

Little je na sudu tvrdio da nije kriv, no na kraju je osuđen na tri doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja.

I prije toga je imao bogati kriminalni dosje sa zločinima poput silovanja i oružane pljačke, piše BBC.

Jedna od njegovih žrtava bila je Rosie Hill, čija je majka Minnie već odustala od potrage za ubojicom njezine kćeri. Sada se doznalo da je to učinio Samuel Little. 1982. je tijelo 20-godišnje Rosie pronađeno u šumi, a istražitelji su utvrdili da je umrla od posljedica davljenja ili gušenja.

'Olakšanje je za obitelj što sada znamo istinu. To nam daje neki osjećaj završetka', rekla je Minnie Hill za ABC action news.

FBI kaže da je Little bio lutalica koji je tukao i zadavio te žene, na području od Kalifornije do Floride. Kažu da ih je udario u lice, a zatim njihova tijela bacio u ruralnim područjima. Kažu i da je vrebao žene koje su bile ovisnice ili prostitutke. No u slučaju Rosie Hill, radilo se tek o mladoj majci koja je iza sebe ostavila dvogodišnju kćerkicu.

'Osjećaj da sam izgubila nekog voljenog nikad ne nestaje. Nije bitno koliko je vremena prošlo, nije prekasno za čudo', kaže Minnie Hill.

Dr. Erin Kimmerle, forenzičarka koja je radila na identifikaciji 63 ubijene žene tijekom 70-ih i 80-ih, a sada misli da bi neke od njih također mogle biti Littleove žrtve.

'Sjedimo u prisutnosti zla u svom najčišćem obliku', rekao je šerif okruga Marion, Michael Mongeluzzo, koji je u zatvoru u četiri oka razgovarao s ovim ubojicom.

Kad sam ga pitao zašto je to učinio, rekao mi je: 'Bog me stavio ovamo da to učinim', ispričao je narednik Mongeluzzo.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo