NOVI SLUČAJ

AMERIČKI POLICAJAC UBIO MLADIĆA KOJI JE KLEČAO S RUKAMA PODIGNUTIMA U ZRAK Mislio je da ispod majice ima pištolj, a zapravo se radilo o nečemu drugom

Sean Monterrosa
 Facebook

Policajac iz Valleja, grada u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, ustrijelio je i ubio 22-godišnjaka u utorak rano ujutro. Danas je šef policije Shawny Williams rekao kako je Sean Monterrosa bio na koljenima kada je policajac ispod njegove majice vidio nešto što je sličilo pištolju.

Službenik tamošnje policije ispalio je pet metaka u Monterrosu kroz vjetrobransko staklo svog vozila. Kasnije se ispostavilo da je mladić ispod majice imao čekić.

Do ubojstva 22-godišnjaka došlo je nakon noći prepune pljački u tom gradu.

- Činilo se kako mladić bježi prema automobilu, no iznenada je stao, spustio se na koljena i dignuo ruke iznad struka. Tako je otkrio ono što je izgledalo kao drška pištolja. Kasnije je ustavnoljeno da se radilo o čekiću koji je bio zataknut u džep njegove trenirke, rekao je Williams.

Rekao je da je policajac iskusni službenik ne navodeći njegov identitet.

Odvjetnik John Burris koji zastupa obitelj Seana Monterrose kaže da mladić nije posegnuo prema predmetu ispod majice.

- Pitanje je kakva je prijetnja ovdje postojala, ako je uopće i bilo prijetnje, rekao je odvjetnik.

Pljačkaši su bježali u dva vozila, a jedno od njih se zabilo u policijsko vozilo prilikom čega je jedan službenik ozlijeđen. Policija je kasnije uhvatila pljačkaše iz jednog automobila, dok su osumnjičenici iz crnog vozila, prema kojem je bježao i Monterrosa, uspjeli pobjeći.

Policajcu koji je ubio mladića rutinski je određen plaćeni dopust, baš kao i policajcima koji su svjedoci u ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:58