TERORIZAM

Američki vojnici među 18 ubijenih u samoubilačkom napadu u Siriji

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.01.2019. u 18:57

U.S. soldiers from D Troop of the 3rd Cavalry Regiment walk on a hill after finishing with a training exercise near forward operating base Gamberi in the Laghman province of Afghanistan December 30, 2014. REUTERS/Lucas Jackson (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST POLITICS MILITARY TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR4JLJC
REUTERS

Ilustracija

U samoubilačkom napadu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država (IS), u srijedu je u gradu Manbiju na sjeveru Sirije poginulo 18 osoba, uključujući američke vojnike, objavili su promatrači.

Američka vojska potvrdila je žrtve među svojim vojnicima koji su bili u ophodnji, ali točan broj nije objavila.

Sirijski opservatorij za ljudska prava prenosi da su dvojica američkih vojnika poginula na licu mjesta, a još dvojica kasnije podlegla ozljedama u bolnici.

Smrtno je stradalo još devetoro civila te petorica pripadnika SIrijskih demokratskih snaga, pobunjeničke skupine koju predvode Kurdi, dodaju promatrači.

IS je preuzeo odgovornost za napad rekavši da je bombaš samoubojica napao patrolu koalicijskih vojnika i njihovih saveznika Kurda.

Koalicija predvođena SAD-om ima vojne baze u Manbiju, gradu koji su kurdske snage preuzele 2016. od IS-a.

Turska, koja kurdske milicije smatra teroristima, u prosincu je zaprijetila da će ući u Manbij, ali je zaustavila operacije nakon što je SAD objavio da povlači svoje vojnike iz Sirije.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo