TERORIZAM

AMERIKA OSUDILA NAPAD NA NOVOM ZELANDU Trump ga nazvao 'užasnim masakrom', a Bijela kuća 'okrutnim činom mržnje'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2019. u 15:07

U.S. President Donald Trump declares a national emergency at the U.S.-Mexico border during remarks about border security in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., February 15, 2019. REUTERS/Carlos Barria
Carlos Barria / REUTERS

 

Američki predsjednik Donald Trump osudio je "užasni masakr" u dvjema džamijama u Novom Zelandu u petak, smrtonosni napad u kojemu je ubijeno 49 ljudi, a koji je Bijela kuća nazvala "okrutnim činom mržnje".

U masakru za vrijeme molitvi petkom ranjeno je više od 40 ljudi. To je najgore masovno ubojstvo u Novom Zelandu, a premijerka Jacinda Ardern osudila ga je kao terorizam.

"Moja najtoplija sućut i najbolje želje usmjerene su narodu Novog Zelanda nakon užasnog masakra u džamijama. Četrdeset i devet nedužnih ljudi besmisleno je ubijeno, i mnogi su teško ranjeni. SAD je uz Novi Zeland, u svemu što možemo učiniti", napisao je Trump na Twitteru.

 

Ranije je predstavnica za medije Bijele kuće Sarah Sanders u izjavi naglasila da SAD snažno osuđuje napad.

"SAD snažno osuđuje napad u Christchurchu. Naše misli i molitve idu žrtvama i njihovim obiteljima. Stojimo solidarno uz narod Novog Zelanda i njihovu vladu i osuđujemo ovaj okrutan čin mržnje", rekla je Sanders.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo