DUGO SE ČEKALO

AMERIKANAC (76) UHIĆEN ZBOG UBOJSTVA SUPRUGE NESTALE PRIJE GOTOVO 40 GODINA Zločin se navodno dogodio još 1981., tijelo još nije nađeno...

Screenshot CBS Philadelphia

 

Gotovo 40 godina od nestanka Glorije Korzon iz mjesta Warrington u Pennsylvaniji (SAD), na temelju još uvijek otvorene istrage, uhićen je William Korzon te optužen za ubojstvo svoje supruge. Ona se vodi nestalom još od ožujka 1981. kada je imala 37 godina, a njeno tijelo nikad nije pronađeno.

Screenshot CBS Philadelphia
 

Posljednji je put bila viđena nakon što je otišla s posla u mjestu Horsham, a sada je četiri desetljeća kasnije Glorijin 76-godišnji suprug William Korzon u četvrtak ujutro doveden na okružni sud s lisicama na rukama pod optužbama za ubojstvo, krivotvorenje i krivokletstvo.

Facebook
 

Korzon je imao vrlo malo toga imao za reći osim da ne zna gdje je njegova supruga tvrdeći da ju nije ubio i da misli da je na Floridi, premda ju je sud još 1997. godine proglasio mrtvom.

Međutim, ranije ove godine tijekom razgovora s istražiteljima, Korzon ih je navodno pitao: "Jeste li pronašli tijelo?"

Sudski dokumenti pokazuju da je od 1968. do 1981. godine policija istraživala te dokumentirala brojne napade na suprugu od strane Korzona u kojima je prijetio da će je ubiti, a postoji i pismena izjava u kojoj Gloria potvrđuje da je u tom razdoblju pretrpjela višestruke ozljede uključujući slomljenu ruku, ključnu kost, razbijen nos te podljeve ispod očiju od udaraca u glavu.

Okružni državni odvjetnik Bucks Matthew Weintraub rekao je kako su sve optužbe potvrđene, ali da još uvijek rade na slučaju jer truplo Glorije Korzon još nije pronađeno.

FBI
 

“Vrlo sam tužan što se to još nije dogodilo, a upravo to ovaj slučaj čini teškim za gonjenje optuženog”, rekao je Weintraub i dodao kako se može samo čekati da se napokon pronađu ostaci Glorije i predaju obitelji koja je dovoljno dugo čekala.

Gloria Korzon bi ovog Uskrsa napunila 76 godina.

Izdvajamo