KORONAVIRUS U NJEMAČKOJ

ANGELA MERKEL POZVALA GRAĐANE NA STRPLJENJE 'Još je prerano govoriti o ukidanju mjera ograničenja u borbi protiv pandemije'

 AFP

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u subotu građane Njemačke na strpljenje te je istodobno dala do znanja kako je još prerano govoriti o ukidanju mjera ograničenja u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Nitko u ovom trenutku ne može mirne savjesti reći koliko će ova teška vremena trajati", rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u svojoj redovitoj video poruci vikendom.

Objasnila je kako nema razloga mijenjati nova pravila o ograničenom kretanju koja su dogovorena prošle nedjelje.

"Zato vas moram zamoliti: imajte strpljenja", rekla je Merkel. Zahvalila je građanima Njemačke za pridržavanje pravila i izbjegavanje kontakata.

"Samo zajednički zemlju možemo provesti kroz iskušenje kakvo si nitko donedavno nije mogao zamisliti", rekla je Merkel koja se i sama od prošle nedjelje, kada je otkriveno da je jedan liječnik s kojim je bila u kontaktu zaražen koronavirusom, nalazi u kućnoj karanteni.

Iznova je apelirala na građane da socijalne kontakte ograniče na članove vlastitih domaćinstava toliko dugo dok se ne uspori širenje virusa.

"Trenutno se svakih pet dana broj zaraženih udvostručuje. Naš je cilj ovo vremensko razdoblje produljiti na deset dana", rekla je Merkel.

Institut Robert Koch je priopćio kako se broj zaraženih u Njemačkoj u subotu popeo na 48.582 što je 6.294 više nego jučer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:34