SMRTONOSNI LET

Argentina: Zrakoplov s 22 putnika srušio se u Patagoniji. Nema preživjelih

Među poginulima nalazi se i jedna beba. Uzrok pada još uvijek je nepoznat. Zrakoplov je na pola puta odaslao poziv upomoć, a onda nestao s radara
 AP Photo/NTSB

BUENOS AIRES - Zrakoplov avioprijevoznika Sol Air Lines s 22 putnika srušio se i eksplodirao u srijedu u Patagoniji na jugu Argentine. Svi putnici i članovi posade poginuli su.

Sol Air Lines priopćio je kako je let 5248, s tri člana posade i 19-tero putnika među kojima je bila i beba, odaslao poziv za pomoć tijekom putovanja od Neuquena nedaleko od Andi prema Comodoru Rivadavia na atlantskoj obali Patagonije. Olupina zrakoplova pronađena je oko 25 kilometara sjeverozapadno od grada Los Menucos, a lokalni policajci i vatrogasci nisu pronašli preživjele.

- Nažalost moramo priopćiti kako preživjelih nema. Sve što smo vidjeli su izgorjeli ostaci, vatra je progutala sve - izjavio je Ismael Ali, ravnatelj bolnice u Los Menucosu.

Glasnogovornik Sol Air Linesa Horacio Darre objasnio je kako je zrakoplov normalno poletio te da za sada nije moguće razjasniti što je uzrokovalo pad. Više informacija bit će poznato nakon dovršetka istrage.

- Važno je naglasiti kako trenutno nema nikakve informacije oko uzroka pada kojeg će razjasniti odgovorne institucije - navodi se u priopćenju avioprijevoznika.

Poziv u pomoć kontrolni je centar primio u 20:50 sati po lokalnom vremenu, kada se zrakoplov nalazio na otprilike pola puta između Neuquena i Comodoro Rivadavije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:44