STRIJELJANJE

BAKA NA SMRTNOJ KAZNI U TURISTIČKOM RAJU 'Dosta mi je čekanja, izrešetajte me!'

 
 Profimedia, Barcroft Media

Baka iz Velike Britanije koja čeka smrtnu kaznu na Baliju zbog krijumčarenja droge prestala se boriti protiv pogubljenja i sada kaže da ju više nije strah.

62-godišnja Lindsay Sandiford osuđena je na smrtnu kaznu još 2013. nakon što je na letu s Bangkoka na Bali uhvaćena sa četiri i pol kilograma kokaina.

BALI, INDONESIA - JANUARY 22: Lindsay Sandiford, 56, listens to her interpreter while appearing in court for drug trafficking on January 22, 2013 in Bali, Indonesia., Image: 152039108, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Barcroft Media
Profimedia, Barcroft Media

Ova je krijumčarka droge otkrila da prestaje s pravnom bitkom izbjegavanja smrtne kazne. To je odlučila tijekom svoje šeste godine u zatvoru.

Ova baka iz Sjevernog Jorkšira rekla je u intervjuu da joj se sa smaknućem neće biti teško suočiti.

Njezine dvije unuke (1 i 6 godina) nedavno su iz Velike Britanije doputovale na Bali kako bi ju posjetile u zatvoru. Ona je za Mail Online rekla da je blagoslovljena unatoč tome što je osuđena na smrt, jer je mogla gledati kako joj sinovi odrastaju i upoznati svoje unuke.

Sada ju čeka smrtna kazna strijeljanjem, no ona kaže da se toga ne boji, prenosi Mirror.

'Nije to smrt koju bih za sebe odabrala, no bolje i to nego umiranje u agoniji od raka. Osjećam da se mogu s time nositi. No ne želim da moja obitelj bude tu kad se to dogodi. Ne želim nikakvu strku oko toga. U životu je sigurno jedino to da se nitko od nas iz njega ne izvuče živ. Ako me želite upucati, upucajte me. Samo dajte!', rekla je i dodala da ju nije strah smrti, a da joj je u svemu najgore poniženje pred indonezijskim medijima prije samog smaknuća.

Sandiford kaže da dane u zatvoru provodi pletući odjeću i izrađujući igračke za svoje unuke, a sudjeluje i u dobrotvornim udrugama i crkvenim grupama.

Pored kreveta u ćeliji drži fotografije svojih unuka, a kaže i da joj je žao da ne može biti baka koja je stalno s njima. Za nju je skupljeno više od 40.000 funti, a tu je i novac potrošen na niz indonezijskih odvjetnika i pravnih stručnjaka.

Sandiford kaže da ne želi više pokušavati s nekim drugim odvjetnicima jer se već više puta opekla, a dodaje i da ne želi pomoć britanskog Ministarstva vanjskih poslova. Ona inače pati od artritisa i ima problema s hodanjem.

Što se tiče njezine optužnice, ona je u svoju obranu rekla da su ju krijumčari iz Velike Britanije prisiljavali da krijumčari drogu, a kako bi ju prisilili da to učini, prijetili su njezinom sinu.

BALI, INDONESIA - JANUARY 22: Lindsay Sandiford, 56, leaves her cell to attend court from drug trafficking on January 22, 2013 in Bali, Indonesia., Image: 152039115, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Barcroft Media
Profimedia, Barcroft Media

U njezinoj je prtljazi pronađeno 4,5 kilograma kokaina nakon što je sišla s leta Thai Airwaysa u prosincu 2012.

Osuđena je na smrt iako je surađivala s policijom i pomagala im da uhite druge krijumčare.

Smatra da je njezina kazna nepravedno stroga, a podržale su ju i brojne slavne osobe i skupine za ljudska prava.

Datum smaknuća još nije određen, no ako do njega ipak dođe, to će se dogoditi na takozvanom 'otoku pogubljenja' Nusa Kambangan, javlja Mirror.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:29