RACIJA NA JAHTI

BALKANSKA BANDA PALA S 300 KG KOKAINA Pogledajte akciju u kojoj policija hapsi Hrvata, Srbina i Crnogorca!

    AUTOR:
    • Davor Butorac

  • OBJAVLJENO:
  • 18.03.2015. u 11:46

Zaustavili su jahtu i počeli iz mora vaditi pakete. Tada su policajci i carinici dobili naredbu za uhićenje...

Hrvat, Srbin i Crnogorac uhićeni su u Španolskoj zbog šverca gotovo 300 kilograma kokaina.

Agenti španjolske porezne agencije, u sklopu završnice velike akcije koju su proveli s Nacionalnom policijom, presreli su u petak u vodama ispred Valencije jahtu Infraganti i pronašli skrivenih 289 kilograma kokaina iznimno visoke čistoće. Kada su shvatili da su razotkriveni, trojica članova posade izbacila su dio ilegalnog tereta u more.

Bacili GPS u more

Pobacali su i mobitele te navigacijski uređaj. Pretpostavlja se da je u uređaju bila upisana destinacija, pa policijski ronioci tragaju za GPS-om kako bi se uvrstio među dokaze. Rezultat vještačenja mogao bi otkriti luku u koju su se balkanski šverceri, kako ih nazivaju španjolski mediji, uputili s bijelom prahom čija bi vrijednost u maloprodaji na ulicama europskih gradova premašila 15 milijuna eura. Droga je pronađena pakirana u bale.

Mobilna patrola porezne agencije šest je dana diskretno pratila sumnjivu jahtu.

Izdana zapovijed

Kad je stala ispred Valencije, a članovi posade počeli su iz vode prikupljati pakete, izdana je zapovijed o presretanju. Trojac nije pružao otpor.

Ostojić ne zna detalje o uhićenju švercera kokaina među kojima je i Hrvat

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije u četvrtak podrobnije komentirao akciju španjolske policije u kojoj je uhićena međunarodna banda koja je švercala skoro 300 kilograma kokaina, a jedan član bande je Hrvat, rekavši da ne zna puno detalja.

"Puno detalja ne znam ali u svakom slučaju policija surađuje u svim segmentima međunarodne suradnje, pa između ostalog i oko toga", rekao je Ostojić novinarima pred Banskim dvorima.

Na opasku da su članovi bande bili Hrvat, Srbin i Crnogorac Ostojić je rekao da su to sve kriminalci, a Hrvatska će nastaviti suradnju u borbi protiv međunarodnog kriminala bez obzira o kome se radilo.

Na upit o ulozi policije u mogućoj deložaciji zagrebačke obitelji Cvjetković, Ostojić je rekao kako je asistencija policajaca pri deložacijama i provedbi sudskih odluka sukladna zakonu.

"O tome također ne znam detalje, ali kada imate nalog, onda policija asistira", kazao je ministar.

Izdvajamo