UTRKA U DONACIJAMA

Barack Obama za 51. rođendan u svoju kuću pozvao - donatore

Pedesetprvi rođendan američkog predsjednika prošao je u znaku predizborne kampanje zbog koje je Barack Obama prvi put u svoj dom u Chicagu pozvao donatore i novinare.

Obiteljska utvrda

Do sada su Barack i Michelle Obama ljubomorno štitili intimnost svog doma i samo je nekoliko fotografa snimilo ambijent u kojem su Obamini živjeli do ulaska u Bijelu kuću. Obama se trudio i svoj privatni život držati podalje od politike, ali sada, u presudnom trenutku pred izbore, sve je podređeno baš politici. Čak i neki dugogodišnji prijatelji obitelji uvelike su se začudili kad su čuli gdje će se održati rođendanska proslava na kojoj će se usput prikupljati sredstva za kampanju. Inače, rođendanska proslava u domu Obaminih bit će samo jedan od četiri događanja na kojima će se taj dan prikupljati novac, a Michelle Obama koja je slala pozivnice, neće sudjelovati ni u jednom. Rođendanska proslava bit će u dvorištu kuće.

Prije tri godine Michelle Obama je predsjedniku priredila mali party iznenađenja u Camp Davidu, na koji su došli samo njegovi najprisniji prijatelji. Već 2010. godine Obama je slavio rođendan uz košarkaški turnir na kojem su bile mnoge zvijezde. Prošle godine Obama je proslavio pedeseti rođendan gala večerom u Chicagu, a već tada se prikupljao novac za kampanju. Prodavali su se čak i rođendanski suveniri.

Sada je sve koncentrirano na prikupljanje novca. Njegovi pristaše okupili su se diljem Amerike da bi slavili, a ukupno će biti održano čak tisuću raznih događaja vezanih uz Obamin rođendan!

Privid intimnosti

Ulaznica naravno košta, ovisno o organizatorima. Večere sa slavnima postale su dio strategije Obamina tima, novost u kampanji. S jedne strane, želi se pružiti iluzija intimnosti u druženju s predsjednikom i njegovim slavnim gostima, a s druge strane izvući što više novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:07