PRVE ANALIZE IZ SUSJEDSTVA

BEOGRADSKI MEDIJI 'Ovo im je kazna za stvaranje Velike Hrvatske, potvrđen zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu'

Jadranko Prlić
 CROPIX

Beogradski elektronički mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli su kao udarnu vijest da je u Haagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici nakon što mu je potvrđena presuda na 20 godina zatvora.

Beogradski mediji s velikom pozornošću, a pojedini i izravno, prate izricanje presude u slučaju Prlić i ostali, a već je nekoliko minuta ranije kao udarna vijest objavljena i ocjena Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) o postojanju hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.

"Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu", "Postojao je zločinački pothvat optuženih Hrvata", "Potvrđeno postojanje zločinačkog pothvata u slučaju 'Prlić i ostali'", neki su od naslova kojima beogradski elektronički mediji izvješćuju o ocjeni Žalbenog vijeća ICTY-a u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici.

"Tribunal u Den Haagu potvrdio je postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH", "Tuđman na čelu udruženog zločinačkog pothvata - Prliću potvrđena kazna od 25 godina", "Presuda za stvaranje 'Velike Hrvatske' - Potvrđen udruženi zločinački pothvat sa Tuđmanom na čelu" istaknuli su beogradski listovi Večernje novosti, Blic i Kurir.

Izricanje presude u ICTY-u mnogi beogradski internetski portali pratili su izravno na svojim blogovima, izvješćujući na nekoliko minuta o zbivanjima u sudnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:28