NOVI DETALJI O UBOJICI

BERLINSKI TERORIST PIŠTOLJ JE NABAVIO U ŠVICARSKOJ? Tunižanin Anis Amri istim oružjem oteo je poljski kamion kojim se zabio u božićni sajam

 REUTERS

Tunižanin koji se prošli mjesec kamionom zabio u posjetitelje na božićnome sajmu u Berlinu i ubio 12 ljudi više je puta putovao u Švicarsku i moguće je da je ondje nabavio pištolj kako bi oteo kamion, izvijestio je u subotu ZDF.

'U istrazi puno toga upućuje na to', objavio je ZDF govoreći o mogućnosti da je azilant Anis Amri došao u posjed pištolja upravo u Švicarskoj.

Podaci iz njegova mobitela otkrili su da je puno puta posjetio Švicarsku, ističe ZDF, ali ne navodeći izvor informacija.

Švicarski ured glavnog tužitelja u srijedu je priopćio da je otvoren kazneni postupak u vezi napada u Berlinu 19. prosinca. Nije međutim niti potvrdio niti opovrgnuo da je Amri boravio u Švicarskoj, niti da je baš u toj zemlji nabavio oružje s kojim je izvršio otmicu poljskoga kamiona.

'Ured glavnog tužitelja otvorio je kazneni postupak protiv nepoznatih osoba na temelju informacija iz inozemstva', kazala je glasnogovornica ureda. Potvrdila je da se zaprimljene informacije odnose na podatke o kontaktima povezane s Amrijem.

'Cilj kaznenog postupka je razjasniti moguće kontakte u Švicarskoj koji bi mogli biti od interesa za strane kolege', kazala je glasnogovornica. To se odnosi, dodala je, na informacije o logistici, ljudima i oružju.

'Trenutačno ne raspolažemo potvrđenim informacijama', kazala je glasnogovornica.

Amri je ubijen 23. prosinca u Milanu u pucnjavi s policijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:19