POBJEŠNJELI ORLOVI

BEZAKONJE NAKON NAJVEĆEG USPJEHA U POVIJESTI Ulice demolirane, auti uništeni, u gradu nema semafora, a pljačkanje ne jenjava ni nakon dva dana

 
 Profimedia, Acepixs

Igrači i navijači Philadelphia Eaglesa strepili su do zadnje sekunde.

Unatoč tome što su u završnici 52. igranja Super Bowla vodili 41-33, New England Patriotsi su imali loptu i šansu da izjednače. Pitajte bilo koga i svi će vam reći da je Tom Brady, vođa napada Patriota i vlasnik pet naslova prvaka NFL-a u takvim situacijama ubojit.

Brady i njegovi suigrači svoj su posljednji napad započeli duboko u svojoj polovici terena te su se prije isteka vremena približili zadnjem polju Eaglesa koliko god su mogli. Ostalo im je jedino potražiti pomoć od Blažene Djevice Marije. Brady je lansirao loptu i kada je udarila u pod bez da ju je itko uhvatio slavlje je moglo početi.

Philadelphia Eagles, momčad iz Grada bratske ljubavi, Rockyjevog grada, grada gdje su potpisani Američka deklaracija o nezavisnosti i Ustav Sjedinjenih Američkih Država, osvojila je svoj prvi naslov prvaka u američkom nogometu.

Ne želeći čekati službenu uličnu paradu koja se obično priredi u čast osvajaču naslova, navijači Eaglesa odmah su izašli na ulice kako bi proslavili ovaj povijesni trenutak.

Kada se kaže proslavili, zapravo se misli demolirali sve pred sobom.

Što je u nedjelju navečer počelo kao obično slavlje nakon utakmice, prema pisanju Philadelphia Inquirera, ubrzo se pretvorilo u opće nerede gdje su navijači, između ostaloga, razbili prozore trgovine Macy's, provalili u trgovinu i opljačkali je te preokrenuli automobil ispred hotela Bellevue.

Neizostavni vatromet osvijetlio je nebo iznad Philadelphije, a istovremeno se duž Ulice Broad skandiralo i urlalo dok su navijači slavili pobjedu nad favoriziranim New England Patriotsima.

Fans celebrate the Philadelphia Eagles' Superbowl LII victory over the New England Patriots in Philadelphia, Pennsylvania U.S. February 4, 2018. Picture taken February 4, 2018.   REUTERS/Chris Kaufman
Chris Kaufman / REUTERS

Niti jedna ulična svjetiljka, semafor i ulični znak nisu bili sigurni, a navijači su se na njih uspjeli popeti unatoč tome što ih je policija prethodno premazala sredstvima koja su ih trebala u tome onemogućiti. Desetak navijača je svojom težinom srušilo krov ispred ulaza u hotel Ritz-Carlton.

February 4 2018, Philadelphia

Eagles fans celebrate following the Philadelphia Eagles victory over the New England Patriots at the Superbowl on February 4 2018 in Philadelphia, PA.

By Line: Curtis Means/ACE Pictures


ACE Pictures Inc
Tel: 6467670430
Email: info@acepixs.com, Image: 362353423, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs
Profimedia, Acepixs

Neposredno pored Sveučilišta Temple izbio je požar, međutim vatrogasci su ga pravovremeno ugasili. Navijači su se penjali na kamione za odvoz smeća i druga interventna vozila. Treba spomenuti i da se nekoliko ljudi potuklo, međutim pored svega ostalog to se čini kao najmanje zlo.

U ulici Broad spaljeno je jedno božićno drvce, a cijelo se "slavlje" odvijalo uz glazbu repera Meek Milla, autora pjesme Dreams and Nightmares uz koju su Orlovi izašli na teren u Minneapolisu. Pod budnim okom policije na konjima navijači su uništili čak i ukrasne kaljeve s manjim drvećem.

Količina uništenih semafora toliko je velika da su prometni policajci prisiljeni regulirati promet.

Bizarno i destruktivno slavlje doživjelo je svoj vrhunac kada je jedan od navijača pojeo konjski izmet.

Samo jednom se živi. Izgleda.

Unatoč kaosu na ulicama, samo tri su osobe uhićene i nitko nije smrtno stradao.

Grad Philadelphia će za svoje Orlove službeno slavlje prirediti u četvrtak. Pitanje je samo hoće li do tada ostati što od grada.

Fans celebrate the Philadelphia Superbowl LII victory over the New England Patriots in Philadelphia, Pennsylvania U.S. February 4, 2018.  REUTERS/Mark Makela     TPX IMAGES OF THE DAY
Mark Makela / REUTERS

Ovo je prvi naslov prvaka za jednu sportsku momčad iz Philadelphije nakon 2008. godine kada su bejzbolaši iz Philliesa pobijedili Tampa Bay Rayse i osvojili World Series. Tijekom tog je slavlja uhićeno 76 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:29