OBJE SU U BOLNICI

BEZUMNI ZLOČINI ZAPREPASTILI SVE Monstrumi grupno silovali curice stare 2 i 5 godina, mlađu ranjenu ostavili u parku

Brutalni seksualni napadi dogodili su se tjedan nakon silovanja i mučenja četverogodišnje djevojčice u New Delhiju i izazvala su novu ogorčenost u gradu
 iStock

NEW DELHI - Dvoipolgodišnja i petogodišnja djevojčila silovane su u odvojenim napadima u New Delhiju, objavila je policija u subotu, a zločini su izazvali ogorčenost u indijskome glavnom gradu.

Dvoipolgodišnju djevojčicu otela su i silovala dvojica muškaraca u zapadnom Delhiju u petak navečer, rekao je policijski dužnosnik.

Djevojčica je bila bez svijesti i krvarila je u trenutku kad je pronađena u parku pored njezina doma nekoliko sati kasnije, rekli su njezini roditelji. Zasad nitko nije uhićen.

U drugom incidentu, policija je uhitila troje osumnjičenih koji su povezani s grupnim silovanjem petogodišnjakinje u istočnom dijelu Delhija u petak.

Obje su žrtve dobile pomoć u bolnici, a liječnici kažu da su izvan životne opasnosti.

Brutalni seksualni napadi dogodili su se tjedan nakon silovanja i mučenja četverogodišnje djevojčice u New Delhiju i izazvala su novu ogorčenost u gradu.

"Ponavljanje silovanja djece sramotna su i zabrinjavajuća. Policija u gradu Delhiju potpuno je neuspješna u tome da omogući sigurnost", rekao je gradski dužnosnik.

"Kad će se Delhi probuditi? Dokad će djevojčice biti brutalno napadane u indijskome glavnom gradu? Grupna silovanja 2,5-godišnje i 5-godišnje djevojčice - sramotno", napisala je na Twitteru voditeljica organizacije za žene Swati Maliwal u New Delhiju.

Tijekom 2012, fatalno grupno silovanje studentice u autobusu u New Delhiju izazvalo je masovnu javnu ogorčenost i strože zakone. U rujnu, trojica muškaraca su osuđena na 20 godina zatvora za grupno silovanje japanske turistice u Jainpuru.

U 2014. policiji je prijavljeno 36.735 slučajeva silovanja, od kojih je 2.096 bilo počinjeno u glavnom gradu, prema službenim policijskim podacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:59