AMANDA KNOX

BILA JE OPTUŽENA ZA BRUTALNO UBOJSTVO CIMERICE KOJE JE ZGROZILO SVIJET 'To što sam nedužna nije me spasilo, svi i dalje misle da sam kriva...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.06.2019. u 15:25

Amanda Knox, who has returned to Italy for the first time since being cleared of the murder of British student Meredith Kercher, cries as she speaks at the Criminal Justice Festival in Modena, Italy June 15, 2019. REUTERS/Guglielmo Mangiapane
REUTERS

Amanda Knox

Vrativši se u Italiju prvi put otkako je oslobođena 2011., Amanda Knox je u subotu u Modeni održala emotivan govor u kojem je branila svoju verziju događaja u noći kada je ubijena Meredith Kercher.

"Nedužna sam. Ali ostatak svijeta odlučio je da sam kriva", rekla je Knox na konferenciji o nepravdama u pravosuđu koju je organizirala talijanska odvjetnička komora.

"To što sam nedužna nije me spasilo", dodala je vidno potresena Knox i istaknula kako je bilo "nemoguće" imati pošteno suđenje u Italiji.

Po njezinim riječima, godinama nakon okončanja slučaja i dalje je suočena s ismijavanjem i stigmatiziranjem.

Uvijek će me se povezivati sa smrću prijateljice, rekla je Knox koja živi u Seattleu i radi kao novinarka i spisateljica.

Knox je međunarodno poznata postala prije više od deset godina kada je kao američka studentica živjela u predgrađu srednjovjekovnog grada Perugie.

Ondje je njezina 'cimerica', britanska studentica Meredith Kercher, silovana i ubijena 1. studenog 2007.

Knox je zbog toga pet godina provela u talijanskom zatvoru. Naposljetku je 2015. oslobođena, nakon osmogodišnje pravne bitke koju su pozorno pratili međunarodni mediji.

Prema agenciji ANSA, ne očekuje se da će Knox za kratkog boravka u Italiji otići u Perugiu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo