KOBNA GREŠKA U MANCHESTERU

'BILO JE TO NAJSKUPLJE PIVO U POVIJESTI' Australski novinar u šoku: 'Platio sam karticom, a ujutro shvatio da sam ostao bez gotovo pola milijuna kuna'

 
 Facebook / Twetter

Žaliti se na cijenu pinte piva u Engleskoj nije neka novost, no Australac Peter Lalor, urednik dviju rubrika u jednim australskim novinama - one o kriketu i one o pivu, itekako je imao razloga za to.

U luksuznom hotelu Malmaison u Manchesteru, naime, bocu Deuchars IPA piva naplatili su mu enormnih 55.000 funti, ili preračunato u našu valutu 460.000 kuna!

Lalor je nakon utakmice kriketa Ashes kupa Engleske i Australije na Old Traffordu na putu kući svratio u hotel na pivo kako bi se susreo s kolegama koji su tamo bili smješteni, ispričao je za Guardian.

“Kada sam plaćao pivo karticom, nisam imao naočale, no primijetio sam da postoji neki problem s POS uređajem putem kojeg se tražilo da unesem svoje podatke dva puta.”

“Imao sam neobičan osjećaj zbog toga pa sam upitao konobaricu koliko sam platio pivo, a ona je pogledala račun i kazala - Bože pomozi! Pa mi pomalo nevoljko pokazala račun.”

“Kada sam pogledao račun na njemu je stajala cijena od 55,262,96 funti! Voditelj hotela odmah se ispričao za pogrešan unos konobarice i obećao što prije riješiti taj problem s njihovom bankom”, rekao je pretpostavljajući kako banka sigurno neće autorizirati toliki iznos te da ne brinem.

No, idućeg jutra Laloru je rano zvonio mobitel, a zvala ga je supruga.

Razlog: primijetila je da nedostaje golem iznos na njihovom računu za hipoteku.

"U sekundi vam mogu uzeti novac, no ne mogu ga vratiti na račun za manje od deset dana, nije mi ugodno buditi se svako jutro s minusom od 55.000 funti na računu (oko 100.000 australskih dolara)", rekao je za Guardian.

Jedan se kolega našalio kako su mi u Manchesteru naplatili pivo po londonskoj cijeni, misleći na to kako pinta Speedway Stout piva u Craft Beer Co. lancu pubova u Londonu stoji čak 22,50 funti.

“Mislim da sam u hotelu u Manchesteru platio najskuplje pivo u povijesti, bilo je dobro, ali ne baš 55.000 funti dobro”, Lalor nije izgubio smisao za humor.

Glasnogovornik hotela Malmaison izjavio je: "Peteru smo se ispričali, u stalnom smo kontaktu i trenutno činimo sve kako bi mu se novac što prije vratio na račun”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:56