NOMINACIJA ZA PREDSJEDNIKA

Bivši američki potpredsjednik Biden u četvrtak najavljuje kandidaturu za izbore 2020.

 Reuters

Bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden u četvrtak će najaviti svoju nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata za izbore 2020., objavio je u utorak izvor upoznat s planom najave.

Dugogodišnji senator, 77-godišnji Biden, koji je osam godina bio u administraciji demokratskog predsjednika Baracka Obame, pridružit će se prepunoj listi od gotovo 20 kandidata koji žele demokratsku nominaciju kako bi porazili republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

Očekuje se kako će Biden svoju nominaciju objaviti putem videa te okončati mjesece nagađanja o tome hoće li izazvati Trumpa, koji je u Bijelu kuću došao nakon Obame i pobjede nad demokratskom kandidatkinjom Hillary Clinton na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Idućeg ponedjeljka Biden će se sastati sa sindikatima u Pittsburghu, u Pennsylvaniji, ključnoj saveznoj državi koja je 2016. podržala Trumpa, rekao je izvor.

Biden će idućih tjedana posjetiti sve četiri države u kojima se održava prijevremeno glasanje - Iowu, New Hampshire, Južnu Karolinu i Nevadu, naveo je izvor dodajući kako se određeni detalji oko toga još trebaju utvrditi.

Biden se 1998. i 2008. bezuspješno kandidirao za predsjednika. Posljednjih se tjedana suočio s pitanjima o svojoj povijesti dodirivanja neznanaca na političkim događajima, nakon što je nekoliko žena izjavilo da su se zbog njega osjećale nelagodno. Biden je na navode odgovorio kazavši kako vjeruje da se nikada nije ponašao neprikladno, no kako će puno više paziti na svoje ponašanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:20