MOSHE KATSAV JE KRIV

Bivši izraelski predsjednik osuđen na 7 godina zatvora zbog silovanja. Plakao nakon presude...

Na čitanju presude Moshe Katsav je plačući zagrlio svoja dva sina, te ustvrdio da je žrtva "gnusne urote" i "organiziranog linča"
Former Israeli President Moshe Katsav arrives at a court in Tel Aviv, Tuesday, March 22, 2011. An Israeli court sentenced former Israeli President Moshe Katsav to seven years in prison for rape Tuesday, making him the highest-ranking Israeli official ever sent to jail in a case that has riveted the country for nearly five years. (AP Photo/Ariel Schalit)
 AP

TEL AVIV - Bivši izraelski predsjednik Moshe Katsav (65) osuđen je danas na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina nakon što je proglašen krivim za silovanje.

Osuđeni je predsjedao Izraelom u razdoblju od 2000. do 2007. godine, a presuda Moshe Katsavu presedan je u izraelskoj povijesti. Katsav je optužbe za dva silovanja 1998. godine odbacio i izjasnio se nevinim.

U to vrijeme obnašao je funkciju ministra turizma. Osim silovanja, Katsav je optužen i za seksualno uznemiravanje dviju djelatnica predsjedničkog ureda za vrijeme svog predsjedničkog mandata.

Na čitanju presude Katsav je plačući zagrlio svoja dva sina, te ustvrdio da je žrtva "gnusne urote" i "organiziranog linča".

Sud u Tel Avivu Katsava je proglasio krivim 30. prosinca prošle godine za dvostruko silovanje podređene službenice, za dva nemoralna čina, od kojih jedan uz primjenu sile, te za spolno uznemiravanje dviju službenica predsjedničkog ureda.

Također, Katsav je proglašen krivim i za ometanje pravosudnog procesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:50