NERIJEŠENI MISTERIJ

BIVŠI POLICAJAC NA SAMRTI PRIZNAO SERIJU UBOJSTAVA KOJA VEĆ 30 GODINA MUČI CIJELU DRŽAVU! Ispovijest koja je šokirala sve: 'Tražite 'Diva'? Taj sam'

 
Arhivska fotografija policijskog očevida s parkinga pred supermarketom iz studenog 1985.
 Reuters

Ispovijest bivšeg policijskog službenika na samrtnoj postelji mogla bi riješiti niz neriješenih ubojstava koji već nekoliko desetljeća zbunjuju belgijsku policiju.

Poznati kao ‘Ludi ubojice iz Brabanta’, nepoznata je grupa u periodu od 1982. do 1985. ubila 28 ljudi i više od 40 ozlijedila u nizu pljački u belgijskoj provinciji Brabant. Pljačkali su uglavnom supermarkete, piše BBC.

Radi se o najzloglasnijim neotkrivenim zločincima u Belgiji. Policija ih nikad nije ulovila, a njihova sposobnost da nadmudre policiju pokrenula je niz teorija zavjere oko službenog zataškavanja.

Premda članovi nikad nisu otkriveni, službena je istraga utvrdila da su trojica muškaraca činila srž bande, a nazvali su ih ‘The Giant’ (Div), The Killer (Ubojica) i The Old Man (Starac).

Glavni im je cilj bio isprazniti blagajne, no nerijetko su pucali na mušterije.

July 24, 2017 - Adinkerke, BELGIUM - Illustration picture shows a search for weapons in a pond in Adinkerke, part of the investigations into the Gang of Nivelles (Tueries du Brabant - Bende Van Nijvel), Monday 24 July 2017. The weapons were dumped shortly after the last raid at the Delhaize warehouse in Aalst, 31 years ago. BELGA PHOTO KURT DESPLENTER, Image: 342870622, License: Rights-managed, Restrictions: * Belgium, France, Germany, Luxembourg and Netherlands Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Poliija pretražuje jezero u potrazi za oružjem u srpnju ove godine

Belgijske su vlasti sad potvrdile da su ponovno pokrenuli istragu i da slijede novi trag nakon što se im se javio muškarac koji tvrdi da je njegov brat Div. Kako je ispričao policiji, brat , koji je i sam bivši policajac, to mu je priznao na samrtnoj postelji.

‘Prvo sam odbijao vjerovati u to, borio sam se s tom činjenicom, ali danas mirno mogu reći da je jedan od njih bio moj brat’, rekao je neimenovani muškarac prisjećajući se kako mu je prije dvije godine brat otkrio veliku tajnu prije nego što je umro. Rekao mu je i da je on zapravo bio vođa svega.

Detalje istrage na francuskom i nizozemskom jeziku kao i sve fotografije i foto robote možete pronaći na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:01