PROBLEM KOJI NE NESTAJE

BIVŠI TRUMPOV ODVJETNIK GA JE POTAJNO SNIMIO DOK SU PRIČALI O ISPLATI PLAYBOYJEVOJ ZEČICI 'Snimka je autentična, ali isplata nikad nije realizirana'

 Karen McDougal / TWITTER

Dugogodišnji odvjetnik Donalda Trumpa Michael D. Cohen potajno je snimio razgovor s američkim predsjednikom u kojem su on i Trump raspravljali o isplatama bivšoj Playboyjevoj zečici Karen McDougal koja je rekla da je imala aferu s Trumpom, piše The New York Times.

Snimka je nastala dva mjeseca prije američkih predsjedničkih izbora, a FBI je do nje došao kada su ove godine izvršili pretres Cohenova ureda. Ministarstvo pravosuđa SAD-a istražuje Cohenovu ulogu u isplatama ženama kako bi se smanjila količina i važnost neugodnih priča o Trumpu uoči predsjedničkih izbora 2016. godine.

Tužitelji žele doznati je li ti isplatama prekršen federalni zakon o financiranju političkih kampanja i svaki razgovor koji se s Trumpom vodio na tu temu od presudne je važnosti za slučaj.

Postojanje snimke u prvi plan ponovno stavlja taktiku kojom su se Trump i njegovi suradnici koristili kako bi zataškali određene aspekte Trumpovog privatnog i poslovnog života.

Trenutni Trumpov osobni odvjetnik Rudolph W. Giuliani u petak je potvrdio da je Trump s Cohenom razgovarao o isplatama, ali je rekao da ta isplata nikada nije realizirana. Rekao je da je snimka dugačka nešto manje od dvije minute i da dokazuje da predsjednik nije napravio ništa loše.

"Ništa u tom razgovor ne nagoviješta da je (Trump) unaprijed imao ikakva saznanja o (isplati)", rekao je Giuliani te dodao da je Trump Cohenu rekao da isplatu realizira putem čeka, a ne gotovinom, kako bi se isplata mogla pravovaljano zabilježiti. "Snažan je to oslobađajući dokaz", rekao je Giuliani.

"Mi o ovome nemamo ništa za reći", rekao je Cohenov odvjetnik Lanny J. Davis.

McDougal tvrdi da je 2006. započela godinu dana dugu aferu s Trumpom te da je ona započela netom nakon što je Melania Trumpu rodila sina Barrona. McDougal je tijekom posljednjih mjeseci kampanje za izbor predsjednika svoju priču prodala tabloidu The National Enquirer za 150 tisuća, no tabloid priču nikada nije objavio jer je predsjednik uprave tvrtke koja posjeduje The National Enquirer David J. Pecker Trumpov prijatelj.

McDougal tvrdi da je Cohen potajno sudjelovao u tom poslovnom aranžmanu i tu tvrdnju sada istražuje FBI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:50