VAL OPTUŽBI

BIVŠI VODITELJ TRUMPOVE KAMPANJE POZVAN DA SE PREDA FBI-U Stižu prve optužnice za umiješanost Rusije u američke predsjedničke izbore

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 30.10.2017. u 14:32

Republican presidential nominee Donald Trump gives a thumbs up as his campaign manager Paul Manafort (C) and daughter Ivanka (R) look on during Trump's walk through at the Republican National Convention in Cleveland, U.S., July 21, 2016. REUTERS/Rick Wilking/File Photo - S1AETWITUBAB
REUTERS

Donald Trump, Paul Manafort, Ivanka Trump

WASHINGTON - Paul Manafort, bivši voditelj kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, u ponedjeljak je pozvan da se preda saveznim vlastima, javljaju američki mediji i dodaju da se radi o prvim optužnicama u istrazi o mogućoj umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore 2016..

Očekuje se da će se Manfort predati saveznim vlastima, objavili su CNN i New York Times pozivajući se na izvor blizak tom slučaju.

Radi se o prvim optužnicama u istrazi posebnog savjetnika ministarstva pravosuđa Roberta Muellera koji je zadužen za istragu o navodnom miješanju Moskve u izbore na kojima je pobjedio Trump.

Mediji također javljaju i da je bivši Manafortov suradnik, Rick Gates, pozvan da se preda vlastima.

Šezdesetosmogodišnji Manafort bio je voditelj Trumpove predsjedničke kampanje od lipnja do kolovoza 2016., a ostavku je podnio nakon izvješća da je ilegalno primio milijune od proruske političke stranke u Ukrajini.

Mueller već neko vrijeme istražuje njegove financijske transakcije u posao s nekretninama i njegov rad za političku grupaciju Stranku regija koja je podržavala bivšeg ukrajinskog čelnika Viktora Janukoviča.

Gates je dugogodišnji Manafortov poslovni partner i povezan je s mnogim zajedničkim ruskim i ukrajinskim oligarsima.

Trump opetovano niječe optužbe za udruživanje s Rusima, a istragu je nazvao "lovom na vještice".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo