HOMOFOBIJA U SANDŽAKU

BIZARAN NESTANAK Sina homoseksualca oteli otac i majka: 'Opsjednut je'

Srpska Gay straight alliance koja skrbi o pravima LGBT zajednice priopćila je kako im se za pomoć obratio mladić A.A. (22) iz jednog grada u istočnoj Srbiji i prijavio im nestanak svog partnera M.M. (29), koji u tom gradu živi zajedno s njim. Sumnja da ga otelja njegova obitelj. Oteti mladić na kraju je pronađen u obiteljskojkući u Sandžaku, piše Blic .

Navodi se kako je M.M. nestao u ponedjeljak 30. rujna te da su ga nepoznati počinitelji odveli u nepoznatom pravcu. Policija ga je pronašla 4. listopada, u obiteljskoj kući u rodnom mjestu. Nije bio ozlijeđen. Policija je ispitala njega i dio članova obitelji.

Nakon otmice M.M. je došao u Beograd gdje ga je dočekao A.A. Ispričao je kako su ga članovi obitelj odveli u Crnu Goru u jedan vjerski objekt te ga tamo držali dva dana. Njegova obitelj bila je uvjerena da je on 'opsjednut' te da će određenom vjerskom službom to i dokazati, a zatim ga 'vratiti na pravi put'.

Vjerski obred, međutim, nije pokazao da je M.M. opsjednut, pa je ipak vraćen u obiteljski dom.

M.M. tvrdi da su članovi njegove obitelji naručili otmicu jer ne žele prihvatiti njegovu homoseksualnost.

U povodu ovog slučaja Gay Straight Alliance (GSA) apelirala je na sve nadležne državne institucije i državne službenike u Srbiji da se što prije posvete sustavnom smanjenju homofobije, povećanju tolerancije u društvu i prevenciji nasilja, prije nego što posljedice nečinjenja dovedu do gubitka nečijeg života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:29