MOGADIŠU

BIZARNO DAČIĆEVO JUNAČENJE Hvalio se svojom reakcijom na bombaški napad u Somaliji: Njihov predsjednik se trgnuo, a ja mu kažem - mi smo na to navikli

 
Ivica Dačić
 Marko Djurica / REUTERS

Najmanje devet osoba je poginulo, a 13 ih je ranjeno nakon što je u glavnom gradu Somalije Mogadišuu eksplodirala auto-bomba. Među ubijenima je bio i bivši ministar vanjskih poslova Somalije Hussein Elabe Fahiye, piše Al Jazeera.

I dok teroristički napad u Somaliji, nažalost, i nije vijest na koju nismo već navikli, medije u Srbiji zaintrigirao je podatak da se u vrijeme napada u Mogadišuu nalazio i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Kad je bomba eksplodirala Dačić se nalazio na sigurnom, u predsjedničkoj palači, u kojoj je razgovarao sa somalijskim predsjednikom Mohamedom Abdullahom Mohamedom. Kako je rekao za Tanjug, začula se snažna eksplozija, a u međuvremenu mu je rečeno da je to bio napad s više mrtvih i ranjenih osoba.

Dačić se za Tanjug javio iz Atene, gdje je avion Vlade Srbije kojim je išao u Somaliju prisilno sletio zbog kvara. U telefonskom razgovoru je ispričao kako se predsjednik Somalije trgnuo kad se začula detonacija, na što mu je on, kako tvrdi, uzvratio.

- Mi smo na to navikli, nas su bombardirali - rekao je Dačić, dok mu je predsjednik Somalije kazao da bi u slučaju da "su ovdje bili neki sa Zapada, oni odmah pobjegli".

Šef srpske diplomacije je dodao i da nije bilo evakuacije zaposlenih i gostiju u predsjedničkoj palači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:56