ŠTO JE BILO UNUTRA?

BIZARNO PONAŠANJE PREDSJEDNIKA RUSIJE U OSAKI Unatoč probranim delicijama i pićima, Putin je na večeri pio samo iz svoje termosice

 
 REUTERS

Na završnoj večeri sudionika summita G20 u Osaki okupljeni šefovi država i vlada najrazvijenijih zemalja svijeta gostili su se uz probrane delicije japanske kuhinje i opojnih vina japanskog vinogorja, poput Miyanoshita Sparkling 2014 i Muscat bailey a Miyukibana, a za one koji ne piju alkohol domaćini su nudili sokove od agruma ili čaj Kyobancha.

Nazdravljalo se i kucalo svako malo. No, jedan detalj nije promakao. Ruski predsjednik Vladimir Putin nije ni dodirnuo čaše s vinom, šampanjcem, sokom ili čajem. No, nije samo sjedio i smješkao se prilikom nazdravljanja. I on je nazdravljao, ali svojom bijelom termosicom sa zlatnim ruskim grbom u kojoj je bilo što je već bilo.

Njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je da je unutra čaj. Misterij bijele Putinove keramičke termosice odmah je zaintrigirao mnoge.

screenshot

Zašto Putin pije iz svoje termosice, kojoj se nitko nije smio približiti, ignorirajući vrhunske napitke koje je ponudio domaćin? No, tajanstvena bijela termosica golica maštu. Ona se počela pojavljivati na nekim Putinovim pressicama i na nekim sastancima, još od 2014. godine, ali nikada baš ovako javno nije je koristio na ovakvim svečanim večerama.

Odmah se počelo nagađati da je predsjednik Putin već dugo u strahu da ga netko ne otruje, kako kaže latvijski tvNET, te da je to već prava paranoja. I Japanci su rekli da svako Putinovo jelo provjeravaju dvije osobe - prvo stručnjak koji nadgleda namirnice prije kuhanja te kušač hrane kojeg Putin svuda vodi sa sobom, a glavno je da provjere je li hrana otrovana.

I na spomenutoj večeri japanski domaćini imali su degustatore za cjelokupni državnički meni, ali Putinovu porciju provjeravali su i njegovi kušači. Osim toga, kada Vladimir Putin odlazi na putovanja, čak i po Rusiji, u predsjednički zrakoplov se ukrcavaju provjerene namirnice i napici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:27