SLIJEDI IZRUČENJE

BJEŽAO 16 GODINA Pao monstrum s liste najtraženijih u Europi: 'Pretukao je, zapalio, bičevao, objesio i šipkom silovao čovjeka, a zatim ga ubio'

 Cheshire Police

Na Malti je nakon 16 godina bijega uhićen Christopher Guest More Jr., jedan od najtraženijih europskih bjegunaca osumnjičen za sudjelovanje u brutalnoj torturi i ubojstvu.

Danas 41-godišnji Christopher sumnjiči se da je sudjelovao u ubojstvu koje je potreslo Veliku Britaniju 2003., kada je pred dvoje djece mučen i ubijen 44-godišnji Brian Waters. Christopher i još troje pomagača od njega su kupovali marihuanu koju je uzgajao na svojoj farmi u Knutsfordu, a kobne su noći došli riješiti dugove te se posvađali, piše BBC.

John Wilson, James Raven i Otis Matthews osuđeni su na doživotne kazne, a samo je Christopher dosad bio na slobodi, odnosno u bijegu.

Watersovo ubojstvo šokiralo je javnost nakon što su postali dostupni jezivi detalji slučaja. Otkriveno je tako da su četvorica muškaraca Watersa zavezali za stolicu, bičevali, zapalili, tukli klamericom, objesili ga naglavačke, mlatili i seksualno zlostavljali željeznom šipkom sve dok nije izdahnuo. Na tijelu je, pokazalo je izvješće mrtvozornika, imao 123 ozljede, a nasilnici su pištolj držali i uz glavu njegove tada maloljetne kćeri.

- Dugo smo, dugo čekali ovaj trenutak, ali znali smo da nikad nećemo odustati od lova. More je uhićen u sklopu velike Operacije Captura. Od 96 traženih bjegunaca sada ih je na slobodi samo 12 - pojasnio je regionalni upravitelj britanske Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala Graham Roberts.

Opasni Christopher zadržan je u pritvoru, a u ponedjeljak će biti saslušan u ekstradicijskom postupku te, najvjerojatnije, biti izručen vlastima Velike Britanije, javlja BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:49