PROVOKACIJA

BLISKI SUSRET BRITANSKIH I RUSKIH BOJNIH BRODOVA TIJEKOM BLAGDANA Admiral Gorškov u pratnji britanske mornarice prošao pored sjeverne obale Škotske

 BRITANSKA KRALJEVSKA MORNARICA

Britanska kraljevska mornarica nadgledala je kretanja nekolicine ruskih bojnih brodova oko Otoka tijekom Božića, piše The Telegraph. Britanski je ministar obrane ustvrdio da se Veliku Britaniju neće zastrašivati.

HMS St. Albans pratio je fregatu Admiral Gorškov uz sjevernu obalu Škotske dok je HMS Tyne iz prikrajka slijedio špijunski brod kroz Sjeverno more.

Britansko ministarstvo obrane objavilo je da porastao broj ruskih brodova koji prolaze kroz britanske teritorijalne vode te da trenutno nadziru kretanja četiri različita plovila.

Ministar obrane Gavin Williamson je rekao da Velika Britanija neće oklijevati kada se radi o obrani svojih teritorijalnih voda te da neće tolerirati nikakvu agresiju.

"Britaniju se neće zastrašivati kada se radi o zaštiti naše zemlje, našeg naroda i naših nacionalnih interesa", dodao je.

Rusija ima pravo ploviti kroz britanske i međunarodne vode oko Velike Britanije prema morskim zakonima, međutim izvori iz Britanske kraljevske mornarice tvrde da se te posjete smatraju namjernim provokacijama u trenucima kada ruski odnosi s NATO-om nisu najbolji.

"Propustiti dio Božića i Nove godine nikada nije lako za nas i naše obitelji, ali je nužno kako bi Velika Britanija bila i ostala sigurna", rekao je kapetan fregate HMS St. Albans Chris Ansell.

"Vrijeme na Badnjak nije bilo najpovoljnije, ali smo napravili posao te radimo na tome da vratim svoj tim kući što je prije moguće."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:43