SLOŽENA TRUDNOĆA

BLIZANCI ROĐENI U RAZMAKU OD DVA MJESECA ZADALI MUKE BIROKRATIMA 'Hoćemo li napisati da je blizanac brata koji se još nije rodio?'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.04.2019. u 08:48

, Image: 12475609, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, ImageSource
Profimedia, ImageSource

Ilustracija

Dva dječaka blizanaca rođena su u razdoblju od dva mjeseca, Alessandro 24. prosinca, a njegov brat Andrea 22. veljače, što je izuzetno rijetka pojava, objavio je voditelj rodilišta na sjeveru Italije.

Četrdesetgodišnja majka morala je biti hitno hospitalizirana u prosincu 2018. i tada je svjetlo dana ugledao Alessandro, nedonošče teško 800 grama rođeno u 24. tjednu trudnoće.

Zahvaljujući medicinskoj ekipi, posteljica je ostala netaknuta te se brat blizanac nastavio razvijati u majčinoj utrobi.

S medicinskog stajališta to je bila izuzetno složena trudnoća, ali je sretno završila 60 dana poslije kada je u 8. mjesecu trudnoće (33. tjedan) rođen 3 kilograma težak Andrea.

"Cijela se obitelj dobro osjeća, napustit će bolnicu za nekoliko dana", objavila je uprava bolnice iz grada Monze blizu Milana uz napomenu "Ovo je prvi takav slučaj s kojim smo se susreli".

Dvojica blizanaca neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac.

"Hoćemo li napisati da je blizanac brata koji se još nije rodio?", zapitale su službe.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo