NEUMJESNA PODVALA

'BONO VOX JE ZARAŽEN EBOLOM!' Društvenim se mrežama proširila lažna vijest koja je izazvala buru

Nakon što je na internetu objavljena vijest da je megaslavni pjevač Bono Vox zaražen smrtonosnim virusom ebole, svijet je ostao u šoku, nesiguran radi li se o istini ili tek o još jednoj neumjesnoj podvali.

Naravno, radi se o ovom potonjem...srećom. Dotičnu "vijest" objavio je Organ Grinder Magazine koji u svom tekstu tvrdi da "frontmen grupe U2, aktivist i humanitarac boluje od ranih simptoma ebole, a virusom se najvjerojatnije zarazio dok je brinuo o umirućem čovjeku u Liberiji".

Cijelu priču obogatili su i izjavom doktora Thomasa Friedena, direktora Američkog centra za suzbijanje zaraza i prevenciju, koji je na navodnoj konferenciji za novinare izjavio da je "jedina dobra stvar u svemu ovome što će upletenost Bone Voxa konačno epidemiji ebole pružiti medijsku pozornost kakvu zaslužuje".

Sve su potkrijepili i fotografijom slavnog pjevača u bolničkom krevetu, ali ta fotografija je nastala 2010. nakon što je pretrpio herniju diska.

Predvidljivo... veliki broj ljudi naivno je povjerovao ovoj lažnoj vijesti, dok su se drugi sprdali s njom.

- Bono nema ebolu. Svaka nada u postojanje Boga je nestala - napisao je jedan korisnik na Twitteru, dok je drugi ovaj slučaj spretno povezao s drugom medijski eksponiranom temom - terorizmom, napisavši: "Je li ISIS kriv što se Bono zarazio ebolom?"

Štoviše, Bono Vox danas je putem Facebooka uživo odgovorao na pitanja obožavatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:09