'MISLIM DA JE TO SRAMOTNO'

BORISA JOHNSONA KRITIZIRA I VLASTITA SESTRA 'Koristi se riječima poput 'predaje', kao da bi ljude koji se protive narodnoj volji trebalo objesiti'

Rachel Johnson
 Henry Nicholls / REUTERS

Sestra Borisa Johnsona se u četvrtak pridružila valu kritika upućenih njezinu bratu zbog spornih izjava koje je dan ranije dao u Zastupničkom domu britanskog parlamenta.

"Moj se brat koristi riječima poput 'predaje' i 'kapitulacije', kao da bi ljude koji se protive svetoj narodnoj volji (...) trebalo objesiti, udaviti, raščetvoriti, premazati katranom i perjem", narugala se Rachel Johnson na televizijskoj mreži Sky News.

"Mislim da je to doista sramotno", rekla je ta novinarka koja se protivi Brexitu.

U vezi s ubijenom zastupnicom Jo Cox, protivnicom Brexita za koju je Boris Johnson rekao da je "provedba Brexita" najbolji način da se "poštuje njezina uspomena", ocijenila je da je to "doista neumjesno zbog onih koji žale za majkom, zastupnicom i prijateljicom".

Boris Johnson se u četvrtak nije htio ispričati za izjave koje je dao dan ranije i koje su razjarile oporbene zastupnike na napetom zasjedanju Zastupničkog doma, prvog radnog dana nakon ljetne stanke i nakon odluke Vrhovnog suda o poništenju prekida rada parlamenta o kojemu je odlučio premijer.

Početkom rujna premijer se morao sučeliti s ostavkom svog mlađeg brata Joa na mjesto državnog tajnika za poslovanje i prosvjetu. Jo Johnson je bio uvjereni eurofil i nije se slagao sa strategijom starijeg brata u vezi s Brexitom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:32