OSUJEĆEN IM PLAN

BRAĆA BLIZANCI IZ BiH PLANIRALI TERORISTIČKI NAPAD U NJEMAČKOJ 'Oni predstavljaju opasnost za sigurnost naše zemlje, protjerat ćemo ih'

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Braća blizanci iz Bosne i Hercegovine bit će protjerani iz Njemačke nakon što su ih tamošnje vlasti optužile za sudjelovanje u pripremi terorističkog napada, objavili su u četvrtak mediji u BiH.

Pokrajinski sud u Guestrowu u okrugu Rostock na zahtjev ministarstva unutarnjih poslova donio je odluku da se u BiH deportiraju dvojica državljana te zemlje uz ocjenu da predstavljaju opasnost za sigurnost Njemačke. Ova je odluka donesena na temelju Zakona o boravku koji će u tome dijelu prvi put biti primijenjen u saveznoj državi Mecklenburg-Vorpommern.

Do izručenja, koje se očekuje u rujnu, blizanci iz BiH bit će u pritvoru.

Oni imaju sedam dana za ulaganje žalbe na odluku suda o protjerivanju.

Ministar unutarnjih poslova pokrajine Mecklenburg-Vorpommern Lorenz Caffier izrazio je zadovoljstvo odlukom suda koja će dovesti do protjerivanja braće u BiH.

Braća su uhićena s još jednom osobom krajem srpnja u protuterorističkoj akciji u Guestrowu zbog sumnji za pripremanje terorističkih napada i povezanosti s ekstremnim islamističkim organizacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:12