PRIMA TISUĆE LJUDI

BRDA OKO POLJSKOG GRADA NE SKRIVAJU SAMO NACISTIČKI VLAK S BLAGOM? 'Našao sam Hitlerovo atomsko sklonište'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2015. u 09:25

Na području poljskog grada Walbrzycha, u blizini kojeg su nedavno pronađeni mogući tragovi nestalog nacističkog vlaka punog blaga, navodno je otkriven i enormni nacistički bunker.

Kako prenosi Daily Telegraph, izvjesni Krzysztof Szpakowski održao je u Walbrzychu konferenciju za novinare na kojoj je izjavio kako nema sumnje da je pronašao golemo podzemno skroviše koje može primiti tisuće ljudi, a uvjeren je da su ga sagradili nacisti. Trebalo je, prema njemu, služiti Hitlerovim najbližim suradnicima u slučaju nuklearnog rata.

Szpakowski tvrdi da je dokaze prikupljao desetljećima, da ima i izjave svjedoka te razne dokumente, kao i podatke radarskih ispitivanja. Konferenciju je organizirao u prostorijama regionalne uprave, u kojoj navode da od središnje vlasti u Varšavi očekuju novac za financiranje dodatnih istraživanja.

'Nacisti su sagradili cijeli podzemni grad ovdje na površini od 200 hektara koji je trebao poslužiti Hitlerovom najužem krugu ljudi da prežive nekoliko godina u slučaju nuklearnog napada', rekao je novinarima Szpakowski.

U kasnijoj izjavi za poljsku televiziju TVN24 Szpakowski je rekao da je misteriozni bunker morao biti dio 'Riesea', lanca željezničkih tunela, hodnika i skrovišta, koji su nacisti gradili pod brdima oko Walbrzycha u vrijeme Drugog svjetskog rata.

U skrovištu, kaže, možda ima tehničke opreme i oružja, ali blaga u tom bunkeru, dodaje, gotovo sigurno nema.

Izdvajamo