NEVJEROJATNO

'BRILJANTNA' IDEJA Donald Trump šokirao španjolskog ministra svojim prijedlogom za rješenje migrantske krize

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2018. u 10:22

U.S. President Donald Trump delivers remarks before signing an executive order on strengthening retirement security in America at Harris Conference Center in Charlotte, NC, U.S., August 31, 2018. REUTERS/Yuri Gripas
REUTERS

'Jednostavno, sagradite zid - preko Sahare!', ispalio je Trump

Američki predsjednik Donald Trump ponudio je španjolskoj vladi rješenje migrantske krize, otkrio je španjolski ministar vanjskih poslova.

Riješenje je jednostavno, a tiče se njegove opsesije građenjem zidova. Naime, Trump bi cijeli problem riješio dizanjem zida oko Sahare.

Španjolski socijalist Josep Borrell tvrdi kako su on i ostali diplomati Trumpu pokušali objasniti kako se Sahara prostire na oko 5 tisuća kilometara granice, no on je na sve odmahnuo rukom: 'Pa ne može biti veća od naše granice s Meksikom', kazao je.

Trump, koji je na vlast došao 2016. godine obećao je gradnju 'velikog, prekrasnog zida' preko američko-meksičke granice koja je dugačka nešto više od 3 tisuće kilometara.

No osim 'sitnice' da bi trebalo graditi zid na teritoriju dugačkom 5 tisuća kilometara, postoji i činjenica da Španjolska ima samo male dvije enklave u sjevernoj Africi, što bi značilo da zid treba graditi na tuđem teritoriju.

Borrellovi komentari izazvali su velike reakcije u španjolskim medijima, no iz ministarstva vanjskih poslova samo su potvrdili kako stoje iza Borrellovih riječi, no suzdržat će se od daljnjih komentara, prenosi Guardian.

Trump je svoje prijedloge iznio španjolcima u lipnju, kada su kralj Felipe i kraljica Letizia u društvu Borrella posjetili Bijelu kuću.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo