ZAGOVORNIK BREXITA

BRITANCI VEĆ TRAŽE NASLJEDNIKA THERESE MAY Boris Johnson bez ustezanja potvrdio: 'Naravno da ću se kandidirati za šefa Konzervativne stranke'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2019. u 16:40

FILE PHOTO: Former British Foreign Secretary Boris Johnson gives a speech at the JCB Headquarters in Rocester, Staffordshire, Britain, January 18, 2019. REUTERS/Andrew Yates/File Photo
REUTERS

Boris Johnson

 

Boris Johnson, bivši britanski ministar vanjskih poslova i veliki zagovornik izlaska zemlje iz Europske unije, u četvrtak je potvrdio svoju kandidaturu za čelnika Konzervativne stranke, kako bi na toj dužnosti zamijenio premijerku Theresu May, javlja BBC.

May je objavila da će odstupiti prije sljedeće faze pregovora o Brexitu, no još uvijek ne spominje konkretan datum svog odlaska.

"Naravno da ću se kandidirati", rekao je Johnson.

Johnson je u srpnju prošle godine dao ostavku na položaj šefa diplomacije zbog neslaganja s premijerkom May oko pregovora o izlasku iz EU-a. Posebice se zalaže se za povratak stranke svojim tradicionalnim vrijednostima, uključujući i smanjenje poreza.

Kako se ocjenjuje, najizgledniji je kandidat za čelno mjesto stranke, a kladionice mu nude 28 posto šanse da bude sljedeći premijer.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo