DOBAR IMIDŽ

BRITANCI ŽELE KOLINDU UMJESTO THERESE MAY Nakon gostovanja predsjednice u emisiji ITV-a društvene mreže gore: 'Molim te, dođi i budi naša premijerka'

 REUTERS

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je dala intervju u emisiji Good Morning Britain na britanskoj televiziji ITV, što je izazvalo opće oduševljenje Britanaca koji su komentirali hrvatsku predsjednicu na Twitteru.

Predsjednicu su britanske TV novinarke pitale kako postiže tu opuštenost u komunikaciji, za razliku od njihove premijerke Therese May, koja je, kažu, poput robota.

Hrvatska predsjednica odgovorila je da ima trenutaka kada političari moraju skrivati emocije, poput važnih političkih pregovora, ali da misli kako se komunikacija političara mora modernizirati.

- Moramo biti bliži narodu i ponašati se tako - rekla je Grabar-Kitarović.

Odgovarajući na pitanje o Brexitu, predsjednica je rekla da je Hrvatska tužna zbog toga, ali da očekuje nastavak prijateljskih odnosa s Velikom Britanijom, posebno u okviru NATO-a. Izjavila je i kako se nada da će se Britanija vratiti u Europsku uniju.

- Ali mi poštujemo vašu odluku. Nijedan razlaz u životu nije lak, kako znamo iz privatnih veza, pa neće biti niti ovaj - poručila je Grabar-Kitarović.

Budući da je u emisiji Good Morning Britain bila najavljena kao prva hrvatska predsjednica, govorila je i o ženama u politici, rekavši da nikada nije gledala tko je kojega spola, nego je samo cijenila rad, te kako bi žene u politici trebale isticati svoju ženstvenost, a ne je skrivati.

- Svijet se ne bi trebao dijeliti u kategorije muškaraca i žena. Umjesto toga, trebali bismo se staviti u kategorije onih koji stvari žele mijenjati na bolje, bez predrasuda prema drugima - rekla je predsjednica Republike.

Na Twitteru su njezino gostovanje popratili brojnim pozitivnim komentarima, od toga da je divna, inteligentna, lijepa, pa do toga da je žele zamijeniti s Theresom May.

- Odličan primjer kakav bi trebao biti lider neke zemlje, pokazala je to i na svjetskom prvenstvu. Molim te dođi i budi naša premijerka - jedan je od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:18