TALENTIRANA MAJKA

Britanka se izdajala i oborila rekord teškog ultramaratona

 
Jasmin Paris
 Facebook Jasmin Paris

Britanka koja se izdajala tijekom utrke duge 430 kilometara oborila je rekord za više od dvanaest sati, piše u četvrtak BBC.

Jasmin Paris (35) završila je ultramaraton Montane Spine, od Derbyshirea do granice sa Škotskom, za 83 sata, 12 minuta i 23 sekunde.

Ta veterinarka rekla je da je utrka bila "brutalna".

Njezin sponzor kaže da se radi o "jednoj od najvećih sportskih priča" u povijesti tog sporta.

Natjecatelji su dvije trećine utrke proveli u mraku i sami su nosili opremu i zalihe hrane. Nisu imali potporu članova tima ili ostalih trkača.

Unatoč tome što je kod kuće ostavila dovoljno smrznutog mlijeka za svoju 14-mjesečnu kći, Paris je BBC-ju rekla kako se tijekom utrke izdajala da ne bi dobila mastitis.

"Iako sam tijekom utrke gotovo ostala bez mlijeka, svejedno sam izdajala na četiri od pet kontrolnih točaka", rekla je.

"Kada me je kći vidjela na cilju, bila je zbunjena, a sada me čvrsto drži, kao da zna da bih mogla opet otići", dodala je.

Natjecatelji imaju tjedan dana da dovrše naporni ultramaraton, koji prolazi brdovitim predjelima i uključuje 13 kilometara penjanja, više nego što je potrebno za uspon na Everest.

"Ona nije profesionalni sportaš, nego prizemna, skromna majka nevjerojatnog talenta i fenomenalne snage, mentalne i fizičke", rekao je njezin sponzor Lee Procter.

"Ono što je ostvarila u ovoj utrci pobjedivši sve, i žene i muškarce i oborivši rekord, jedna je od najvećih priča u povijesti ultramaratona", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:37