OBEĆANJE BOGU

Britanski bogataš Crkvi darovao 535 milijuna eura

Britanski bogataš održao je svoje obećanje. Albert Gubay povukao se iz posla, prodao svoje teretane i 535 milijuna eura dao Crkvi

LONDON - Siromašni mladić je prije pedesetak godina dao obećanje bogu. Ako postane bogataš, sav će svoj novac ostaviti Crkvi. Albert Gubay, koji sada ima 82 godine, održao je obećanje i Crkvi dao 535 milijuna eura. Gubay se obogatio lancem teretana Total Fitness Gym i lancem supermarketa. Oba lanca je prodao i na njima trostruko zaradio. Kao predani katolik već je više puta dao velike svote dobrotvornim ustanovama. za Gubaya se u Britaniji kaže da je najbogatiji bivši mornar. Kada je završio Drugi svjetski rat, otpušten je iz mornarice i u džepu je imao samo stotinjak eura. Posudio je novac da si kupi odijelo i onda se zavjetovao bogu. Njegov posao je rastao iz dana u dan i nikada nije zaboravio obećanje dano u danima najveće besparice.

Poslije smrti svoje druge supruge s kojom je vodio obiteljsko carstvo odlučio se povući.

Prodao je sve svoje poslove i odselio se na svoje luksuzno imanje na otoku Man. Crkvi je ostavio gotovo sav novac, a za sebe je ostavio desetak milijuna eura.

Njegova rodbina nije baš najsretnija zbog njegove odluke da svoj novac dade crkvenim dobrotvornim udrugama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:59