PRIJE DVADESET GODINA

BRITANSKI PREMIJER ODBACUJE OPTUŽBE DA JE NEPRIMJERENO DIRAO NOVINARKU 'Ispod stola sam osjetila Johnsonovu ruku na bedru. Stisnuo ga je'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 30.09.2019. u 16:09

Britain's Prime Minister Boris Johnson speaks at the parliament, which reconvenes after the UK Supreme Court ruled that his suspension of the parliament was unlawful, in London, Britain, September 25, 2019, in this screen grab taken from video. Parliament TV via REUTERS
Parliament TV / REUTERS

Britanski premijer Boris Johnson u ponedjeljak je odbacio tvrdnje da je prije dvadeset godina neprimjereno dodirivao novinarku, istaknuvši kako je javnost zainteresiranija za njegove planove reformi nego za tu temu.

Johnsonov odnos prema nekoliko žena postao je tema u javnosti u vrijeme dok se on priprema izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije 31. listopada. Optužbe protiv britanskog premijera bacile su sjenu nad godišnjom konferencijom njegove Konzervativne stranke koja je počela u nedjelju.

Kolumnistica Charlotte Edwardes objavila je u Sunday Timesu kako ju je Johnson neprimjereno dirao na ručku 1999. godine, u vrijeme dok je bila urednica magazina Spectator.

"Ispod stola sam osjetila Johnsonovu ruku na bedru. Stisnuo ga je", napisala je Edwardes.

Otkrila je kako je to kasnije kazala drugoj ženi, koja je sjedila na istoj strani s Johnsonom, a ona je tvrdila da je dirao i nju.

Johnson je u razgovoru za televiziju odbacio te tvrdnje, kao i da su one bacile sjenu na konferenciju.

"Mislim da javnost želi čuti što činimo kako bismo ujedinili državu i poboljšali njihove živote".

Nakon što je glasnogovornik Downing Streeta odbacio njezine tvrdnje, Edwardes je na Twitteru napisala: "Ako se premijer ne sjeća tog incidenta onda očito imam bolje pamćenje od njega".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo