SVADBENA BOMBA

BRUTALNA OSVETA UGLEDNOG SVEUČILIŠNOG PROFESORA Skinuo s interneta upute za izradu bombe i sinu kolegice poslao smrtonosni paket kao vjenčani poklon

 
 Profimedia, Alamy

Policija u Indiji privela je sveučilišnog profesora pod sumnjom da je odgovoran za "svadbenu bombu" koja je ubila netom vjenčanog softverskog inženjera i teško ozlijedila njegovu suprugu. Radi se o Punnjilalu Meheru, koji je radio s majkom žrtve u javnoj visokoškolskoj ustanovi indijske države Odisha. Nakon što je ona umjesto njega dobila promaknuće na poslu, Meher je za osvetu isplanirao ubojstvo, javlja BBC.

Prema policijskoj istrazi, Meher je "sam samcat" isplanirao ubojstvo i s interneta skinuo upute za izradu bombe te je sastavio kod kuće. Bombu je zapakirao i otputovao vlakom do 230 kilometara udaljenog Raipura, te je od tamo pod lažnim imenom poslao paket putem dostavne službe, kako bi izbjegao da ga otkriju.

Paket je proputovao ukupno 650 kilometara, promijenivši tri autobusa, te je stigao u Patangarh 20. veljače.

Pet dana nakon vjenčanja Soumya Sekhar Sahu (26) krenuo je u svom domu otvoriti paket koji mu je izgledao kao svadbeni poklon i pritom je kazao svojoj 22-godišnjoj supruzi Reemi da mu je čudno jer ne poznaje pošiljatelja, koji je bio naznačen kao SK Sharma i ne zna nikog u Raipuru. U eksploziji je poginula i mladoženjina 85-godišnja prateta Jemamani Sahu.

Slučaj je šokirao Indiju. Policija je ispitala više od stotinu ljudi, većinom rođake i prijatelje mladenaca, te pretražila podatke s mobilnih telefona, laptopa i telefona u vlasništvu nesretnog bračnog para.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:50