SMRTNA KAZNA

BRUTALNI UBOJICA NAKON 36 GODINA ČEKANJA IDE NA ELEKTRIČNU STOLICU Njegov skromni izbor za posljedni obrok začudio upravitelja i čuvare: 'Samo to?'

 Profimedia, Tennessee department of correction

David Earl Miller, najstariji osuđenik na smrt u saveznoj državi Tennessee, nakon čak 36 godina čekanja trebao bi biti pogubljen danas u večernjim satima. Miller je osuđen na smrtnu kaznu još davne 1982. zbog ubojstva 23-godišnje Lee Standifer u gradu Knoxvilleu koje je počinio godinu dana ranije.

Miller je već izabrao svoje posljednje jelo, a njegov skromni izbor začudio je čuvare i upravitelja zatvora. Zatvorenici kao posljednje jelo u većini slučaju naručuju brdo hrane, manje-više se to pretvori u festival junk fooda, ali Miller je bio izrazito skroman. Izabrao je pohanu piletinu i pire, za desert će pojesti običan biskvit i za kraj će popit kavu.

Inače, osuđeni ubojica izabrao je da želi umrijeti na električnoj stolici, ali još se nada da će Vrhovni sud poništiti ili odgoditi smrtnu kaznu u posljednji trenutak.

Inače, Miller je svoju najveću pogrešku u životu napravio 1981. godine kada je ubio 23-godišnju Lee Standifer.

- Ona je tek započinjala svoj život, a on joj je sve to oduzeo. Jadnica je bila naivna i lakovjerna, poput nevinog djeteta - opisao je ubijenu djevojku umirovljeni policajac koji je radio na slučaju.

- On je bio zgodan tip, bili su otprilike istih godina, a ona jednostavno nije imala pojma što joj se sprema. Ona je zamišljala da će to biti običan spoj, otići će u trgovački centar, popiti Colu, držat će se za ruke...

Međutim, Lee, koja je inače imala blaži oblik retardacije, nije imala pojma da je Miller opasni psihopat koji je tijekom cijelog djetinjstva bio zlostavljan, a već sa 6 godina pokušao se ubiti. Potpuno je 'puknuo' sa 17 godina kada ga je vojska odbila poslati u Vijetnam. Počeo je piti i mlatiti sve koji su mu se našli na putu. Dvije djevojke su ga optužile za silovanje, ali poslije nisu imali hrabrosti svjedočiti protiv njega. Na kraju je najgori kraj izvukla mlada Lee koju je Miller prvo prebio, a potom izmasakrirao nožem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:46