HOROR

BRUTALNO IH LIKVIDIRALI SAMO ZATO ŠTO NISU BILI VJENČANI?! Bacili su ih u rupu i pred svjetinom kamenovali sve dok nisu prestali davati znakove života

 Pixabay

Iako su francuske vojne snage još 2013. godine iz sjevernih gradova i sela u afričkoj državi Mali uspjele istjerati džihadiste, oni i dalje teroriziraju lokalno stanovništvo, a njihov zadnji napad zgrozio je svijet.

Naime, u Taghlitu kraj Aguelhoka islamski ekstremisti pogubili su mladi nevjenčani par - iskopali su dvije rupe, u njih bacili svoje žrtve i kamenovali ih do smrti. Njihov jedini grijeh bio je taj što su živjeli u izvanbračnoj zajednici.

Ubojstvu su morali svjedočiti i građani, piše Guardian.

- Bacali su kamenje na njih sve dok nisu prestali davati znakove života - ispričali su šokirani mještani.

Otkad su džihadisti u dijelovima Malija koje kontroliraju uveli šerijatski zakon, žene se ne smiju pojavljivati u javnosti ako nisu u potpunosti pokrivene, a svaki prijestup kažnjava se bičevanjem ili kamenovanjem.

Islamistička grupa Ansar Dine, koja je blisko povezana s al-Qaidom, u srpnju 2012. godine pogubila je jedan par samo zato jer su imali izvanbračno dijete.

Opozicijska stranka Parena nedavno je objavila kako je samo od početka ove godine ubijeno 309 ljudi od strane islamskih ekstremista.

Mali bi u četvrtak ili petak trebao posjetiti novoizabrani francuski predsjednik Emmanuel Macron. U bivšoj koloniji sastat će se s francuskim vojnicima, koji su ondje u mirovnoj misiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:00