LOŠ MARKETING

Brza reakcija na sporni oglas: Zabranjena turska agencija za ‘abortus-turizam’ u BiH

Nakon samo dva tjedna postojanja, Turska je zabranila rad turističkoj agenciji koja je za 600 dolara nudila razgledavanje grada, tri noćenja i pobačaj u Sarajevu
 Baracuda.com.tr (screenshot)

Nakon samo dva tjedna postojanja, Turska je zabranila rad turističkoj agenciji koja je za 600 dolara nudila razgledavanje grada, tri noćenja i pobačaj u Sarajevu. Tursko veleposlanstvo u Sarajevu objavilo je danas da je zabranjen rad agenciji Barracuda Tour Company iz Istambula.

Sarajevo, London, Krim

Vijest o zabrani stigla je dva dana nakon što su svi mediji u BiH i regiji prenijeli vijest o turskoj agenciji koja nudi abortus-ture u BiH . Ataše za kulturu i turizam turskog veleposlanstva u Sarajevu, Cengiza Aydin, u pisanoj izjavi je naveo da je tursko Ministarstvo turizma prije deset dana otvorilo istragu o slučaju.

- Nesretni slučaj šteti turskom imidžu, on nije u skladu s našim etičkim shvaćanjima i shvaćanjima turizma uopće - navedeno je u priopćenju koje je prenio sarajevski Dnevni avaz. Ataše Cengiza Aydin je novinskoj agenciji Anadolija rekao da je sporna turistička agencija nudila abortuse i u drugim zemljama osim u Bosni i Hercegovini. U dva tjedna koliko se agencija oglašavala, 16 Turkinja uplatilo je putovanja, a tri su se odlučile za Sarajevo. Najskuplji je aranžman u Velikoj Britaniji, po cijeni višoj od 1800 dolara, a najjeftiniji je onaj na Krim u Ukrajini od 370 dolara.

‘Uvijek postoji rješenje’

“Kad je nešto zabranjeno ili teško ostvarivo, uvijek se nađe rješenje”, izjavio je vlasnik agencije Cem Polatoglu. Pobačaj u Turskoj službeno nije zabranjen, ali ni poželjan, pa imućnije Turkinje radije odlaze u inozemstvo da bi izbjegle osudu okoline. ( S. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:59