INSTITUT ZA DUGOVJEČNOST

ČAK 130 ZNANSTVENIKA POKUŠAVA PRODUŽITI ŽIVOT KIM JONG-UNA 'Tražimo pretile ljude za istraživanje, ali u Sj. Koreji ih nema, tu su svi gladni...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.11.2016. u 16:00

North Korean leader Kim Jong Un attends a firing contest among women gunners of the multiple launch rocket system (MLRS) selected from the large combined units of the KPA, in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang November 19, 2016. KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. SOUTH KOREA OUT. TPX IMAGES OF THE DAY
KCNA / REUTERS

SEUL - Prebjeg iz Sjeverne Koreje koji je radio za Institut dugovječnosti ispričao je zapadnim medijima bizarnu priču o ustanovi čiji je jedini cilj produljivanje života voljenog vođe Kim Jong-una.

Hyeong-soo Kim pobjegao je iz Sjeverne Koreje 2009. godine, a radio je na Institutu još dok je na čelu te države bio Kim Jong-il.

- Radilo je 130 znanstvenika koji su došli sa Sveučilišta Kim Il-sung, specijalizirani za medicinu i tehnologiju, rekao je Hyeong-soo, koji je otkrio i kako je u sklopu Instituta postojao i istraživački informativni centar u kojem su bili diplomati i znanstvenici sa stranih sveučilišta.

- Institut je pod neprekidnom stražom, okružen je četiri metra visokim zidom koji je pod naponom.

U Institutu su se razvijali prehrambeni proizvodi jer je Kim Jong-il imao krvožilne bolesti i dijabetes.

- Oba Kima su bili pretili, stoga su proučavali pretile ljude, kakve je jako teško naći u Sjevernoj Koreji, rekao je Hyeong-soo.

- Kako je većina ljudi pothranjena, morali su proučavati svoje pretile šefove ili političke vođe. Čak smo proučavali strane diplomate i dopisnike stranih medija koji su bili u Sjevernoj Koreji. Oni nisu ni znali da su predmet istraživanja, rekao je.

Kada se zaposlio na Institutu, Hyeong-soo je morao potpisati kako nikad neće otkriti njegove tajne. Jedan od njegovih kolega tračao je detalje s posla, nakon čega je cijela njegova obitelj završila u radnom logoru 1991. godine.

Inače, Kim Jong-un je poznat po prežderavanju, kažu da posebno obožava švicarski sir kojim je doslovce opsjednut pa je upravo on zaslužan za njegovu enormnu kilažu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo