STRAVA U NJEMAČKOJ

Četvorica mladića osumnjičena za grupno silovanje 13-godišnjakinje, među njima i maloljetni Hrvat

Osumnjičeni su izvukli 13-godišnjakinju i njezina 16-godišnjeg poznanika iz vlaka i odveli ih u obližnji industrijski park
 Nord-West-Media TV/dpa (Photo by -/Nord-West-Media TV/dpa Picture-Alliance via AFP

Stravičan slučaj grupnog silovanja 13-godišnje djevojčice u pokrajini Baden Württemberg zgrozio je njemačku javnost. Policija je privela četvoricu osumnjičenih od kojih su trojica maloljetna, a jedan ima 19 godina. Među njima je, kako je izvijestila policija, i jedan 16-godišnji Hrvat.

Državnog odvjetništva Stuttgart i policije Reutlingen dali su jutros zajedničko priopćenje za medije.

„Zbog sumnje da su grupno silovali 13-godišnju djevojčicu u utorak kasno navečer, državno odvjetništvo u Stuttgartu i kriminalistička policija Esslingen provode kriminalističko istraživanje nad trojicom maloljetnika u dobi od 16 i 17 godina kao i nad jednim 19-godišnjakom. Svu četvoricu osumnjičenih policija je uhitila i oni se nalaze u istražnom zatvoru.

Prema do sada utvrđenom, četvorica osumnjičenih su oko 22.25 sati sreli 13-godišnjakinju i njezina 16-godišnjeg poznanika u vlaku prema koji je prometovao u smjeru Stuttgarta. Na stanici Wendlingen, kako se sumnja, prisilili su ih da iziđu iz vlaka te su ih odveli u obližnji industrijski park i razdvojili.

Jedan od dvojice 17-godišnjaka i 16-godišnjak prijetili su pratitelju djevojčice pri čemu ga je 17-godišnjak udario palicom i lakše ga ozlijedio.

Za to vrijeme preostala dvojica osumnjičenika silovali su 13-godišnjakinju. Njezinu poznaniku na koncu je pošlo za rukom uputiti hitni poziv i alarmirati policiju.

Organizirana je potjera za počiniteljima koji su ušli u vlak prema Kirchheimu te su ulovljeni na kolodvoru u Kirchheim-Ötlingenu. Napadnuta djevojčica, koja je zadobila lakše ozljede, prebačena je u bolnicu gdje joj je pružena liječnička pomoć.

Četvorica osumnjičenih, radi se o 16-godišnjem Hrvatu, dvojici 17-godišnjaka njemačko talijanskog dvojnog državljanstva, te 19-godišnjem njemačko-turskom državljaninu, izvedeni su u srijedu poslijepodne pred suca istrage Općinskog suda u Nürtingenu. Sudac je izdao uhidbene naloge za svu četvoricu te ih je uputio u istražni zatvor.

Kriminalistička policija nastavlja istraživanje.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:19