TEKTONSKO ORUŽJE

Chavez: Potres na Haitiju izazvali su Amerikanci

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez u srijedu je optužio Sjedinjene Države da su tzv. tektonskim oružjem izazvale katastrofalni potres na Haitiju.

Chavez upozorava da se SAD igra Boga i testira oružje koje može izazvati ekološke katastrofe. Prema njemu, potres snage sedam stupnjeva po Richteru, koji je razorio Haiti, uslijedio je nakon američkog testiranja 'oružja potresa' nedaleko od obala te zemlje. No kontroverzni ljevičarski čelnik nije podrobnije objasnio odakle mu informacije o postojanju takvog oružja.

Prije nekoliko dana Chavez je optužio SAD da „pod krinkom prirodne katastrofe okupiraju Haiti“.

Venezuelanski mediji, međutim, spekuliraju kako bi se potres mogao povezati s novim „projektom HAARP - sustavom koji može izazvati neočekivane klimatske promjene“.

High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) je projekt koji se provodi na Aljasci s ciljem poboljšanja svojstava ionosfere radi bolje komunikacije satelita.

Bivši američki ministar obrane William Cohen izrazio je 1997. zabrinutost zbog mogućnosti da neke zemlje razviju 'ekološki terorizam', odnosno da elektromagnetskim valovima na daljinu izazovu potrese, erupcije vulkana ili promjene u klimi.

U Haiti je nakon potresa stiglo oko 11.000 američkih vojnika koji vode operacije spašavanja, osiguravanja reda i dostave humanitarne pomoći.

Da provodi tihu okupaciju Haitija, SAD je optužila i Francuska, nakon što su američki vojnici blokirali slijetanje njihovog zrakoplova s humanitarnom pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:11