POČELO SUĐENJE

CIJELA DRŽAVA JE NA NOGAMA ZBOG NEZAPAMĆENOG ZLOČINA: 'HOĆEMO SMRTNU KAZNU!' Monstrumi oteli djevojčicu, drogirali, silovali i na kraju brutalno ubili

 
Sanji Ram, jedan od optuženih za silovanje i ubojstvo osmogodišnje djevojčice (lijevo). Asifa Bano, djevojčica koju su silovali i ubili u Kašmiru.
 Stringer / REUTERS /Profimedia

Šestorica muškaraca iz Indije mogli bi biti osuđeni na smrtnu kaznu nakon što su proglašeni krivima za silovanje i ubojstvo osmogodišnje djevojčice.

Osmogodišnju muslimanku Asifu Bano su drogirali, zatočili u hinduistički hram i tamo su ju seksualno napastovali tjedan dana, a zatim su ju kamenom pretukli nasmrt. Sve se to dogodilo u Kašmiru.

Među napadačima su bila i dvojica policajaca, a svih šest nasilnika bit će osuđeni na zatvorsku kaznu, a moguće je i da budu osuđeni na smrtnu kaznu, prenosi Daily Mail.

Jedan od njih, Sanji Ram, umirovljeni je državni službenik i čuvar hrama u kojem je djevojčica napadnuta. Sedmi muškarac je oslobođen optužbi, a osma osoba upletena u ovaj slučaj će imati posebno suđenje, s obzirom na to da je maloljetna.

Sanji Ram, one of the eight accused in the rape and murder of an eight-year-old girl in Kathua, arrives for a court appearance in Pathankot, in the northern state of Punjab, India, May 31, 2018. REUTERS/Mukesh Gupta - RC13DBAEA6A0
Mukesh Gupta / REUTERS
Sanji Ram, jedan od optuženih za silovanje i ubojstvo osmogodišnje djevojčice.

U optužnici stoji da su djevojčicu oteli iz muslimanskog nomadskog plemena još u siječnju 2018. Oteta je dok je čuvala ponije svoje obitelji na paši u šumama u podnožju Himalaje. Njezino silovano i osakaćeno tijelo pronađeno je u šumi tjedan dana kasnije.

Forenzičari su otkrili da je djevojčica drogirana lijekovima protiv tjeskobe. Više puta je silovana, tijelo su joj palili, pretukli su je kamenom i naposlijetku zadavili.

Ovaj je slučaj potaknuo dvodnevne nasilne prosvjede u pokrajini Jammu i nekoliko drugih mjesta diljem Indije.

London, UK. 21st April 2018. Protesters at India House call for the Indian government to take effective action against the rape culture that they say has been encouraged by members of the ruling BJP party, leading to an increasing number of crimes against women. In a recent horrendous incident, Asifa Bano, an 8-year-old girl from a nomadic Muslim family in Kathua, Jammu and Kashmir, was kidnapped and taken to a Hindu temple where she was gang raped before being strangled with her own scarf, her skull bashed in with a rock and her dead body left in a forest. According to the protesters there are 106 rapes per day in India with 4 our of 10 of the victims being minors. Some of those at the protest called for the death penalty for rape, and one placard - which no one was holding - read 'Chop Off Their Raping Tools'. Peter Marshall/Alamy Live News, Image: 369558036, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Asifa Bano, djevojčica koju su silovali i ubili u Kašmiru.

Prosvjeda je bilo i u ponedjeljak kad se održavalo suđenje.

Jammu i Kašmir su regije u Indiji u kojima dominiraju muslimani, no na jugu regije Jammu, gdje se ovaj slučaj dogodio. U tom su dijelu dominantni hindusi.

Muslimanski aktivisti su osudili ovaj slučaj i proglasili ga zločinom protiv njihove zajednice, dok neki pripadnici hinduističke zajednice tvrde da se ove muškarce nepravedno optužilo.

Na suđenju je rečeno i da je jedan od njih navodno drugom rekao da još malo odgodi ubojstvo djevojčice, kako bi ju mogao posljednji put silovati.

Sanji Ram gestures from a police vehicle as he arrives for a court appearance in connection with the rape and murder of an eight-year-old girl in Kathua, south of Jammu, April 16, 2018. REUTERS/Stringer - RC1638A1CEA0
Stringer / REUTERS
Sanji Ram, jedan od optuženih za silovanje i ubojstvo osmogodišnje djevojčice.

Jedan od policajaca je optužen za prikrivanje dokaza, dok je nekoliko policajaca optuženo i za primanje mita kako bi pomogli prigušiti ovu istragu, javlja Daily mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:22